Головна Новини Світ Азія У Південній Кореї чоловік зустрівся з померлою дружиною у віртуальній реальності
commentss НОВИНИ Всі новини

У Південній Кореї чоловік зустрівся з померлою дружиною у віртуальній реальності

Технологія віртуальної реальності дозволила створити цифрову копію людини

1 лютого 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

Віртуальна реальність ще недавно була сюжетом для фантастичних фільмів. Сьогодні ж цифрові технології дозволяють досягти чудес вже для рядових споживачів. Так, завдяки розвитку інформаційної галузі, стала можливість спілкування з померлими людьми. Таку технологію випробували в Південній Кореї.

У Південній Кореї чоловік зустрівся з померлою дружиною у віртуальній реальності

Окуляри віртуальної реальності / фото Fondy

Так, віртуальна реальність допомогла жителю Південної Кореї провести побачення зі своєю дружиною, яка померла раніше. Документальний фільм про подібні зустрічі під назвою "Я зустрів тебе" показав телеканал МВС.

Як повідомляють автори, дружина 51-річного Кім Чон Су багато років боролася з хворобою, проте не витримала страждань і померла, залишивши на виховання чоловіка п'ятеро дітей. Перебуваючи в скорботі за втраченою коханою, кореєць вирішив взяти участь у телевізійному проекті, який пропонував побачитися з померлими родичами.

Фахівці пів року створювали віртуальну копію дружини на підставі фото, відео, комбінацій візуальних і голосових образів. Кім Чон Су і копія його дружини зустрілися в віртуальному саду, а потім станцювали у своєму будинку. За допомогою технології захоплення руху копія жінки змогла відповідати на дотики Кім Чон Су.

Раніше телеканал уже розповідав про жінку, яка змогла зустрітися віртуальності з цифровою копією своєї дочки. Інцидент набув резонансу в суспільстві — багато хто вважав, що подібні експерименти можуть завдати психологічної травми і, в принципі, є аморальними. Однак учасники проекту не скаржаться — в своїх інтерв'ю вони дають позитивну оцінку такому досвіду.


Як повідомляв портал "Коментарі", епідемія коронавірусу та карантинні обмеження не змогли зірвати перший фестиваль VR-мистецтва, який пройшов в Києві 3-4 грудня. Організатором фестивалю виступив Французький Інститут в Україні. Фестиваль є міжнародним — на ньому представили свої роботи гості з Франції. У програмі фестивалю, який отримав назву Virtualité представлені вісім робіт, тривалість їх становить від 6 до 20 хвилин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини