Головна Новини Світ Азія У Південній Кореї тваринам нададуть юридичний статус
commentss НОВИНИ Всі новини

У Південній Кореї тваринам нададуть юридичний статус

До таких заходів вдаються, аби посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

19 серпня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Південна Корея надасть юридичний статус тваринам. Таким чином домашніх улюбленців намагаються захистити від жорстокого поводження з ними. Про це пише The Asahi Shimbun. 

У Південній Кореї тваринам нададуть юридичний статус

У Південній Кореї тварини отримають юридичний статус, фото з відкритих джерел

Південна Корея планує внести зміни до свого цивільного кодексу, щоб надати тваринам правовий статус. Про це повідомив очільник міністерства юстиції Чонг Чже Мін.

Відповідно до поправки, в Південній Кореї тварин визнають істотами, що мають право на повагу до їх життя, захист, нормальні умови утримання.

Причиною змін в законодавстві став ріст кількості випадків жорстокого поводження з тваринами. З 69 випадків в 2010 році кількість жорстокого поводження зросла до 914 у 2019 році.

Також збільшилася кількість людей, які мають домашніх тварин, наразі їх більш ніж 10 мільйонів.

Звісно, законодавство Південної Кореї про захист тварин передбачає покарання за жорстоке поводження з тваринами у вигляді штрафу в розмірі 30 мільйонів вон або три роки ув’язнення. Втім, за словами урядовця, стандарти прийняття обвинувальних вироків до цього були низькими. Відповідно до законодавства тварини були об'єктами, тобто річчю.

Після того, як буде внесено поправку в цивільний кодекс про юридичний статус тварин, у суддів та прокурорів буде більше можливостей при визначенні обвинувальних вироків.

Також планують страхувати життя для тварин та зобов’язати рятувати їх й повідомляти про дорожньо-транспортні випадки, у яких постраждали тварини.

Поправка ймовірно буде ухвалена на засіданні парламенту у вересні.

Зоозахисні організації схвалили плани міністерства юстиції та закликали до посилення покарань для тих, хто викидає тварин на вулицю або катує їх, а також щодо заборони вживання собачого м’яса.

Кількість відмов від тварин зросла до 130 401 у 2020 році з 89 732 випадків у 2016 році, повідомляє Агентство з карантину тварин і рослин. За оцінками, у Південній Кореї проживає 6 мільйонів домашніх собак і 2,6 мільйона кішок.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини