Головна Новини Світ Азія У столиці Йорданії знайшли незвичайну стародавню споруду
commentss НОВИНИ Всі новини

У столиці Йорданії знайшли незвичайну стародавню споруду

Стародавні лазні змусили зупинити будівництво дренажної системи в Аммані

30 грудня 2020, 00:53
Поділіться публікацією:

Під час будівництва великої дренажної системи в самому серці столиці Йорданії були виявлені руїни старих римських лазень, що поставило місцевих архітекторів в скрутне становище: як зберегти історичну цінність, продовжуючи при цьому заново облаштовувати місто. Про це пише Reuters.

У столиці Йорданії знайшли незвичайну стародавню споруду

Римскі бані в Йорданії. Фото: REUTERS/Muhammad Hamed

Очікується, що урядовий комітет, створений два тижні тому, незабаром прийме рішення про розширення розкопок на цьому місці або про будівництво підземного каналу, який відводив би паводкові води, що стікають на Амман з навколишніх пагорбів.

Залишки печей є ознакою складної системи опалення, яка, на думку археологів, є першою такою знахідкою серед залишків стародавнього міста Філадельфії, на якому був побудований Амман.

Відзначимо, Амман був одним з найбільших римських міст, і в ньому є одна з найбільших лазень. На місцях буквально всіх розкопок в Аммані, можна знайти давнини.

На час прийняття рішення роботи по дренажній системі припинені.

Амман — це старе місто, де дотепер видно багато символів римської цивілізації: від амфітеатру, що вміщає 6000 глядачів, до фонтанів Німфея і храму Геркулеса на одному з найвищих пагорбів міста.

Погіршення інфраструктури та безсистемне міське планування завдали шкоди величезному місту з населенням в чотири мільйони осіб, побудованому на шарах древніх цивілізацій, що охоплюють аммонитян, моавітян, римлян, греків і ісламський період.

Муніципальні чиновники вже висловили стурбованість тим, що затримка проекту дренажної системи може підняти рівень води в центрі Аммана і знову затопити його взимку.

В останні десятиліття в Аммані спостерігається стрімке зростання числа біженців в результаті арабо-ізраїльських конфліктів і регіональних заворушень, які перетворили його з сонного міста в один з найбільших міських центрів Близького Сходу.

Раніше "Коментарі" писали, що археологи виявили стародавній магазин вуличної їжі в Помпеях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини