Головна Новини Світ Азія У світі може з'явитися "олімпійський" штам коронавірусу: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі може з'явитися "олімпійський" штам коронавірусу: що відомо

Японські медики наполягають на черговому скасуванні Олімпіади у Токіо через коронавірусну пандемію

27 травня 2021, 20:12
Поділіться публікацією:

Одну з найвідоміших спортивних подій світу з нетерпінням чекають сотні спортсменів і тисячі уболівальників. Олімпійські ігри (ОІ) в цьому році повинна приймати Японія, однак, як повідомляє "Сегодня", посилаючись на Japan Times, проведення змагань — під загрозою зриву.

У світі може з'явитися "олімпійський" штам коронавірусу: що відомо

Через Олімпіаду-2021 в Японії може з'явитися новий штам коронавірусу. Фото з відкритих джерел

На думку Японського союзу медиків, приїзд спортсменів із різних країн обов'язково спровокує новий спалах коронавірусного захворювання в країні. При цьому голова об'єднання Наото Уеяма впевнений, що не можна виключити і чергової мутації ковіду через змішування різних штамів, "привезених" з-за кордону.

До слова, представників місцевої медичної сфери підтримує більшість населення Японії. Висловлюючись за скасування змагань або хоча б їх перенесення на більш сприятливий епідеміологічний час, жителі країни Висхідного сонця згодні понести колосальні економічні збитки.

А вони і справді значні, адже за попередніми підрахунками Японія може "викинути на вітер" понад 17 мільярдів доларів, відмовившись від Олімпіади.

Втім, лікарі запевняють, що подальше з'ясування ймовірних наслідків масштабної хвилі коронавірусу коштуватиме ще дорожче. І це не кажучи про зіпсовану репутацію, адже, за прогнозами вже згаданого Наото Уеями, ймовірно "народженому" новому штаму обов'язково дадуть назву "олімпійський".

Рішення щодо скасування ОІ-2021 влада Японії поки не прийняла. Тим часом до проведення спортивного заходу залишається трохи менше двох місяців — їх офіційний старт запланований на 23 липня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, в яку суму українським розробникам може обійтися створення ексклюзивної вакцини проти коронавірусу. Спойлер — це буде набагато дешевше, аніж витрачали іноземні вчені.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, коли Україна представить ковід-паспорти, що дозволяють подорожувати вакцинованим і як цей крок оцінюють вітчизняні експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини