Головна Новини Світ Азія Україна втратила "добрий шанс" для закінчення війни: в Казастані зробили заяву про мирні переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втратила "добрий шанс" для закінчення війни: в Казастані зробили заяву про мирні переговори

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв назвав Росію непереможною та підтримав бразильсько-китайський "мирний план".

16 вересня 2024, 14:02 comments5509
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що Росія "непереможна" країна у військовому плані, а Україна втратила "хороший шанс" на мирні переговори з РФ щодо закінчення війни. Однак, за словами Токаєва, мирне закінчення війни в Україні можливе.

Україна втратила "добрий шанс" для закінчення війни: в Казастані зробили заяву про мирні переговори

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв. Фото з відкритих джерел

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрівся в Казахстані з лідером країни Касим-Жомартом Токаєвим. Під час зустрічі Токаєв на прохання Шольца висловився щодо війни в Україні. Президент Казастану закликав зменшити ескалацію у війні.

"Фактом є те, що у військовому плані Росія непереможна. Подальша ескалація війни призведе до непоправних наслідків для всього людства і насамперед для всіх країн, які безпосередньо залучені до російсько-українського конфлікту", — сказав Токаєв.

Подібно до наративів пропаганди Кремля Касим-Жомарт Токаєв висловився про мирні переговори у Стамбулі, вказавши, що це був гарний шанс на мир та закликав звернути увагу на бразильсько-китайську "мирну ініціативу".

"На жаль, добрий шанс на досягнення хоча б перемир'я було втрачено з відмовою укласти Стамбульську угоду. Але можливість для досягнення миру, як і раніше, існує… На наш погляд, мирний план Китаю та Бразилії заслуговує на підтримку", — сказав президент Казахстану.

Також Токаєв заявив, що "у Казахстані з непідробною симпатією ставляться до українського народу". За його словами між Києвом та Астаною ніколи не було суперечок, а посольство Казахстану продовжує працювати в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як російська пропаганда використовує переговори між Україною та РФ у Стамбулі.

Також "Коментарі" писали, що Володимир Зеленський різко розкритикував бразильсько-китайський "мирний план".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини