Головна Новини Світ Азія Узбекистан приєднається до санкцій проти РФ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Узбекистан приєднається до санкцій проти РФ: подробиці

Узбекистан вирішив приєднатися до фінансових санкцій проти Росії

15 лютого 2024, 22:39
Поділіться публікацією:

До фінансових антиросійських санкцій країн Заходу, фігурантами яких вже стали понад 11 тисяч громадян і компаній, приєднається Узбекистан.

Узбекистан приєднається до санкцій проти РФ: подробиці

Узбекистан виступив проти Росії. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання The Moscow Times, парламент Узбекистану в першому читанні ухвалив законопроєкт, який заборонить банківські операції на території країни для підсанкційних фізичних і юридичних осіб.

Зазначається, що влада країни вирішила підтримати відповідну ініціативу через ризики застосування вторинних санкцій проти Узбекистану.

Узбецькі парламентарі готували законопроєкт з урахуванням досвіду Чехії, Латвії та Естонії. Документ наділяє додатковими повноваженнями національний Центробанк, що дозволить підвищити ефективність системи санкційного комплаєнсу в банківському секторі Узбекистану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни Балтії побудують понад тисячу бетонних бункерів на кордонах з Росією та Білоруссю. Лінія оборони країн Балтії буде включати протитанкові міни, рови, колючий дріт і так звані "зуби дракона", а поруч будуть розміщені склади зі снарядами. Будівництво оборонних споруд планують розпочати в січні 2025 року.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що захищати Україну — обов'язок кожного громадянина, а тому мобілізація засуджених осіб має відбуватися за загальними правилами, а не на добровільній основі, вважає Мін'юст. Міністр юстиції відзначив, що новий законопроєкт про посилення мобілізації, за який парламентарі проголосували у першому читанні, передбачає добровільне залучення засуджених громадян до лав української армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини