Головна Новини Світ Азія В Ємені ракетами обстріляли місто: скільки людей постраждало
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ємені ракетами обстріляли місто: скільки людей постраждало

Теракт стався в неділю, в останній день жовтня

1 листопада 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

В Ємені ракетами обстріляли місто: скільки людей постраждало

Ракети потрапили в мечеть та школу, фото з відкритих джерел

В одній з провінцій Маріб в Ємені стався теракт. Відомо про 29 постраждалих від ракетного обстрілу. Про це повідомляє Reuters з посиланням на повідомленні міністра інформації.

Повідомляється, що хусити запустили дві балістичні ракети по мирних мешканцях. Направляли зброю масового ураження на мечеть та релігійну школу. Серед потерпілих є загиблі жінки та діти. Теракт стався 31 жовтня увечері.

Відомо, що хусити не взяли на себе відповідальність за наслідки обстрілу. Повстанці перейшли до наступу протягом останніх місяців, збільшилося число сутичок між ними та провладними військами.

Марібі контролює чинний уряд та війська, звідти було евакуйовано 10 тисяч людей через бойові дії. Такі дані надали в Організації Об’єднаних Націй. В провінції просять повстанців утворити гуманітарний коридор для передачі регіону допомоги.

У країні найбільша гуманітарна криза за всі часи через громадянську війну та захоплення регіонів хуситами. Адже через війну від голоду гинуть тисячі людей.

Ємен переживає громадянську війну з 2014 року. Тоді хусити захопили столицю Сану та більшу частину півночі країни, витіснивши уряд до Саудівської Аравії. Представники уряду разом з силами США та Саудівської Аравії з 2015 року воюють з повстанцями. Попри повітряні обстріли та наземні бої, вибити хуситів з країни не вдається.

Коаліція сил на чолі з Ер-Ріядом втрутилася в події в Ємені у березні 2015 року після того, як наприкінці 2014 року приєднані до Ірану хусити вигнали підтримуваний Саудівською Аравією уряд із столиці Сани. Хусити стверджують, що борються з корумпованою системою та зовнішньою агресією.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Ємені протягом тижня загинуло понад 100 осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини