Головна Новини Світ Азія В Індії під час протестів спалили фото Грети Тунберг: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії під час протестів спалили фото Грети Тунберг: причини

Індійські націоналісти обурені тим, що Тунберг втручається у внутрішні справи їхньої країни

5 лютого 2021, 15:33 comments1026
Поділіться публікацією:








На масових фермерських протестах в Індії місцеві націоналісти підпалили фотографію юної шведської екоактивістки Грети Тунберг. Про причини такого вчинку повідомляє видання Yahoo.

В Індії під час протестів спалили фото Грети Тунберг: причини

Індійські націоналісти вважають, що Тунберг втручається у внутрішні справи країни. Фото: REUTERS

На території Індії вже понад три місяці продовжуються масові протести представників фермерського господарства країни. Акції непокори викликані обуренням введених урядом агрореформ. Якщо раніше виробникам рослинної та тваринної продукції обіцяли мінімальну закупівельну ціну, то віднині на подібне чекати не доводиться.

Уряд не збирається припиняти реформувати галузь, як і фермери — звільняти вулиці. Між іншим, наприкінці січня 2021 року під час сутичок із поліцейськими один із протестувальників загинув. Після цього кількість учасників масових зібрань лише збільшилася.

Активістка Грета Тунберг висловила публічну підтримку фермам Індії на власному Twitter-акаунті. Мало того, вона запропонувала кілька порад для дотримання мирної демонстрації. Також протестувальників підтримала й американська співачка Ріанна. Саме повідомлення Тунберг та Ріанни зробили індійські протести відомими в усьому світі.

Утім, одна із індуїстських націоналістичних груп переконана: це пряме втручання у внутрішні справи країни. Своє обурення такою поведінкою знаменитостей вони продемонстрували під час чергового мітингу, на якому публічно спалили фотографію Грети Тунберг.

Утім, шведка не тримає образи — вона повторно розмістила у соцмережі заклик на підтримку працівників агробізнесу Індії. Між тим поліція Нью-Делі, столиці Індії, може почати розслідування проти Тунберг за "підказки" фермерам для подальшої боротьби.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як закінчилися масові протести в Росії після оголошення вироку місцевому опозиціонеру Олексію Навальному.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Кость

5 лютого 2021, 15:46

Звісно образливо, коли кожна недоумкувата і недоучена шмаркля лізе в твої справи і дає поради.


Новини