Головна Новини Світ Азія В Індонезії сталося потужне виверження вулкана
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індонезії сталося потужне виверження вулкана

Майже три тисячі людей змушені покинути домівки через вулкан в Індонезії

30 листопада 2020, 03:49
Поділіться публікацією:

У неділю, 29 листопада, на північно-центральній частині острова Лембата в Індонезії сталося виверження вулкана Левотоло. Про це повідомляє Reuters.

В Індонезії сталося потужне виверження вулкана

Вулкан викинув попіл і дим на висоту до чотирьох кілометрів в небо. Через це понад 2700 місцевих жителів змушені були залишити свої домівки. Про це стало відомо з повідомлення агентства щодо пом'якшення наслідків стихійних лих країни.

В Індонезії налічується близько 130 діючих вулканів, більше, ніж в будь-якій іншій країні, і хоча багато з них демонструють високий рівень активності, до початку виверження можуть пройти тижні або навіть місяці.

Індонезійська Центр вулканології та зниження геологічної небезпеки повідомив на своєму веб-сайті, що район поблизу вулкана, швидше за все, буде затоплений гарячими хмарами, лавовим потоком, лавової лавиною і отруйним газом. Загроза від вулкана продовжує зростати.

Нагадаємо, на невеликому острові Стромболі, яке розташоване на півночі від Сицилії, недавно прокинувся вулкан. Протягом декількох хвилин спостерігалися сильні вирив і "дощ" з попелу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини