Головна Новини Світ Азія В Ірані жінкам дозволять дивитися футбольну гру на стадіоні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані жінкам дозволять дивитися футбольну гру на стадіоні

За два роки це буде перша гра з жінками на стадіоні

5 жовтня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Два роки тому, в 2019-му, для іранських жінок вже виділяли зону на стадіоні, тоді туди прийшло понад 3 тисячі жінок для того, щоб вболівати за національну збірну. Про це пише Сегодня.

В Ірані жінкам дозволять дивитися футбольну гру на стадіоні

Жінок пустили на матч вперше в 2019 році, фото Reuters

Тепер жінки знову зможуть подивитися відбірковий матч збірної Ірану на стадіоні. Таке рішення прийняла влада країни. Цього разу збірна Ірану зійдеться в поєдинку з корейською командою. За результатами матчу іранці можуть отримати місце на Чемпіонаті світу 2022 року, якщо їм вдасться перемогти суперників. Матч відбудеться 12 жовтня.

До 2019 року мусульманські жінки не мали права ходити на стадіон, а дивилися футбол в окремих фан-зонах через телеекрани. Були випадки, коли жінки наважувалися перевдягатися в чоловіків, щоб повболівати за улюблену команду.

До речі, в Катарі провели перші в історії вибори до парламенту, кандидатами до якого були й жінки. Однак місцеві не підтримали кандидаток й проголосували за чоловіків. Хоча фахівці називають такі вибори суперечливими через кількість тих, хто мав право голосу.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Афганістані жінки протестували проти утисків їхніх прав. Таліби заборонили дівчатам вчитися, а жінкам працювати. В Афганістані закрили міністерство у справах жінок, замість нього діятиме міністерство з пропаганди чесноти і запобігання порокам. Також повідомляється, що керівництво нового міністерства освіти Афганістану закликало учнів та вчителів чоловічої статі повернутися до навчання у середній школі. Таким чином дівчатам не дозволять продовжувати навчання в середній школі та університетах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини