Головна Новини Світ Азія В Південній Кореї домашніх улюбленців тестують на коронавірус: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Південній Кореї домашніх улюбленців тестують на коронавірус: причини

В майбутньому для тварин також розроблять вакцину від коронавірусу

2 лютого 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Днями в Південній Кореї домашніх котів та собак почали тестувати на коронавірус. Відповідну новину повідомляє видання VICE із посиланням на представників вищої влади країни.

В Південній Кореї домашніх улюбленців тестують на коронавірус: причини

Коти і собаки також можуть хворіти на ковід. Фото: Depositphotos

Карантин стартував через те, що у місті Джинджу виявили кошеня, яке виявилося хворим на коронавірус. Це перший випадок захворювання у домашньої тварини на території Південної Кореї.

Тестуватимуть не всіх хвостатих улюбленців, а лише тих, хто проживає разом із господарями, які перенесли чи й досі хворіють на коронавірус, а також тих, хто має очевидні симптоми. У разі, якщо у домашнього улюбленця виявиться позитивний результат ковідного тесту, його примусово відправлять у карантин. Якщо господарі не зможуть забезпечити коту чи собаці домашню самоізоляцію, тварину заберуть органи місцевого самоврядування.

Слід зазначити, що ще після перших виявлених випадків коронавірусу у тварин по всьому світові, вчені почали досліджувати, чи передається вірус від них людині. Сінгапурський ветеринар, лікар Кеннет Тонг переконаний, що це неможливо.

"Види тварин також мають власний штам грипу, але, як відомо, жоден з них не переходить до людей. COVID-19 — штам коронавірусу, і його не слід сприймати як штам грипу", — наголосив тоді вчений.

А от підчепити заразу від людини тварини можуть, вочевидь, із легкістю. Одне із попередніх досліджень стверджує, що на 50 хворих родин, в яких проживають коти, 6 чотирилапих мають позитивний результат тесту. Хвороба у котів зазвичай протікає безсимптомно, але може закінчитися летально. Саме тому південнокорейські дослідники переконані: хворим на COVID-19 краще дистанціюватися від домашніх улюбленців для їхньої ж користі.

Вчені із національного університету Сеулу вже розмірковують над тим, щоб найближчим часом почати розробку вакцини від коронавірусу, яка б підійшла тваринам. Тільки у такому разі можна буде говорити про повну перемогу над COVID-19.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що орієнтовано із 15 лютого в Україні почнеться масова вакцинація населення. Загалом же громадяни матимуть змогу записатися на щеплення на спеціальному сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини