Головна Новини Світ Азія Вчені виявили в Індійському океані нову популяцію синіх китів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили в Індійському океані нову популяцію синіх китів

Вчені проаналізували записи з узбережжя Аравійського моря і аж до Мадагаскару, і виявили невідому раніше популяцію синього кита

24 грудня 2020, 17:17
Поділіться публікацією:

Вчені знайшли докази існування раніше не виявленої популяції синіх китів, що мешкають в західній частині Індійського океану, на основі аналізу звукозаписів з цього регіону, що проливає світло на глобальний розподіл найбільших тварин, що коли-небудь жили на Землі.

Вчені виявили в Індійському океані нову популяцію синіх китів

ФОТО: The Hindu

У той час як ці ссавці, що знаходяться під загрозою зникнення, зустрічаються по всьому світу у всіх океанах і видають дуже низькі і впізнавані пісні, дослідники, в тому числі з Акваріума Нової Англії в США, заявили, що у кожній популяції синіх китів є своя унікальна пісня.

У нещодавно опублікованому дослідженні в журналі Endangered Species Research вчені проаналізували записи з узбережжя Аравійського моря в Омані і на півдні, аж до Мадагаскару, і виявили популяцію синього кита, яка ніколи не описувалася. Грунтуючись на аналізі, дослідники вважають, що вони виявили раніше невідому популяцію блакитних китів в західній частині Індійського океану.

"Було чудово знайти в наших даних пісню кита, яка була абсолютно унікальною, про яку раніше не повідомлялося", — сказав співавтор дослідження Сальваторе Черкіо з Акваріума Нової Англії.

За словами дослідників, раніше передбачалося, що ця популяція синіх китів належить до тієї ж популяції, яка вивчалася біля берегів Шрі-Ланки, в південній частині центральної частини Індійського океану. Однак нове дослідження показало, що пісні, записані в цих двох регіонах, звучать по різному.

Як повідомляло видання "Коментарі", рибалка виловив надзвичайно рідкісну двоголову акулу. Чоловік перевіряв свій улов і помітив 15-сантиметрове дитинча акули, у якого була рідкісна аномалія — дві голови. Рибалка сфотографував свою знахідку і відпустив маленького хижака назад в море.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини