Головна Новини Світ Азія Facebook погрожують через відмову видаляти "антидержавні" пости
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook погрожують через відмову видаляти "антидержавні" пости

Facebook відмовляється видаляти "антидержавні" пости

19 листопада 2020, 16:55
Поділіться публікацією:

В'єтнам пригрозив заборонити Facebook в країні, якщо компанія не підкориться тиску уряду, щоб піддати ще більшою цензурою місцевий політичний контент. Про це повідомляє Reuters з посиланням на своє джерело.

 Facebook погрожують через відмову видаляти "антидержавні" пости

Фото: из открытых источников

У квітні Facebook виконав запит уряду про значне посилення цензури "антидержавних" постів для місцевих користувачів, але в серпні В'єтнам знову попросив компанію посилити обмеження на деякі пости, сказало джерело видання.

"Ми уклали договір у квітні. Facebook підтримав нашу частину угоди, і ми очікували, що уряд В'єтнаму зробить те ж саме", — сказав чиновник, який побажав залишитися анонімним, з огляду  на делікатність теми.

"Вони повернулися і намагалися змусити нас збільшити обсяг контенту, який ми обмежуємо у В'єтнамі. Ми відмовили їм. Цей запит супроводжувався деякими погрозами про те, що може статися, якщо ми цього не зробимо", — додав він.

Чиновник сказав, що загрози включали повну заборону на Facebook у В'єтнамі, де компанія отримує дохід в розмірі майже 1 мільярда доларів.

Нагадаємо, В'єтнам займає п'яте місце знизу в глобальному рейтингу свободи преси, складеному організацією "Репортери без кордонів".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Росії хочуть заборонити Youtube, Twitter і Facebook за цензуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини