Головна Новини Світ Азія Вулкан на Філіппінах викинув рекордну кількість діоксиду сірки (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вулкан на Філіппінах викинув рекордну кількість діоксиду сірки (ВІДЕО)

За минулу добу сейсмологи зафіксували 55 землетруси

8 липня 2021, 17:31
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








На Філіппінах вулкан під назвою Тааль продовжує своє виверження. Про це повідомляє портал meteoprog.

Вулкан на Філіппінах викинув рекордну кількість діоксиду сірки (ВІДЕО)

На Філіппінах триває виверження вулкана. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, кілька днів тому Тааль викинув в атмосферу рекордна для цього вулкана кількість діоксиду сірки — 22,628 тонни. Упродовж минулої доби вчені змогли зафіксувати 55 вулканічних землетрусів. Відзначається, що п'ять з них тривала від двох до п'яти хвилин.

Шлейф, який складається з діоксиду сірки та пару, піднявся на висоту в півтора кілометра і рухається на північний захід від кратера вулкана. На цей момент в регіоні поблизу Тааля продовжує діяти третій рівень небезпеки. Громадян закликають бути готовими до можливої евакуації.

Для довідки: виверження вулкана Тааль на Філіппінах триває ще з першого липня.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Індонезії сталося потужне виверження вулкана під назвою Синабунг. Як стало відомо, одне з вивержень тривало близько одинадцяти хвилин. Фахівці заявили, що шлейф попелу зміг піднятися на висоту приблизно в шість кілометрів. Дане природне явище вдалося зафіксувати на камеру. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що фотограф з Ісландії спалив свій квадрокоптер у вулкані заради ефектних кадрів. Чоловік зняв виверження вулкана Фаградальсфьядль, що розташований в центрі півострова Рейкьянес в Ісландії. Відомо, що його пробудженню передували 50 тисяч землетрусів, які фіксували вчені протягом найближчих декількох місяців. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини