Головна Новини Світ Азія Японці обрали головний символ року, що минає
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці обрали головний символ року, що минає

Японці обрали знаком 2020 року ієрогліф «mitsu», який символізує все, що відняла у них пандемія

19 грудня 2020, 22:11
Поділіться публікацією:

Письмовий ієрогліф, який викликає в пам'яті все, чого в Японії закликали уникати в цьому році — натовпу, замкнутого простору і тісного контакту з іншими людьми — був визнаний головним лінгвістичним символом країни в 2020 році. Хоча кількість нових випадків зараження недавно досягла рекордного рівня, в Японії спостерігалася відносно невеликий спалах коронавіруса в цілому, і ніколи не застосовувалися суворі обмеження, подібні тим, які спостерігаються в інших країнах світу.

Японці обрали головний символ року, що минає

ФОТО: РИА Новости

Замість цього жителям настійно рекомендувалося діяти на власний розсуд і уникати ситуацій, описуваних як "mitsu", що означає "щільна, багатолюдна і тісна", щоб обмежити поширення респіраторного захворювання. Заклик до соціального дистанціювання швидко набрав глузливу популярність, а заклик губернатора Токіо надихнув на створення вірусних стрічок манги, техно-реміксів і навіть відеоігор.

Тепер "mitsu" був обраний знаком року в щорічному публічному голосуванні, організованому Японським фондом тестування здібностей кандзі. На це пішло близько 14 відсотків з більш ніж 208 000 голосів. Японські телеканали транслювали подію в прямому ефірі, коли Джейхан Морі, настоятель стародавнього храму Кіємідзу в Кіото, намалював зображення на великій білій панелі просоченим чорнилом пензлем для каліграфії.

Інші претенденти на потрапляння в топ-10 персонажів або ієрогліфів 2020 року було в основному пов'язані з коронавірусом, такими як хвороба, шкода, смерть і мікроби. Головним символом минулого року була "рей", значення якого — "порядок", "гармонія", "краса".

Як повідомляло видання "Коментарі", в Японії провели успішне випробування буксира з дистанційним управлінням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини