Головна Новини Світ Азія Японці почали косплеїти українських «кіборгів» — захисників Донецького аеропорту (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці почали косплеїти українських «кіборгів» — захисників Донецького аеропорту (ФОТО)

Деталі для образів японці беруть із документальних фільмів про війну в Україні

15 лютого 2021, 13:32 comments2331
Поділіться публікацією:








В Японії молодь виводить в тренди косплей українських воїнів. Особливу увагу приділяють "кіборгам" — захисникам Донецького аеропорту. Думками після перегляду фотосесії на власній сторінці у Facebook щиро поділився викладач Школи японської мови Daigaku Борис Мороз.

Японці почали косплеїти українських «кіборгів» — захисників Донецького аеропорту (ФОТО)

Японці із допомогою косплею віддають пошану українським військовим. Фото: Facebook / Boris Moroz

На думку Мороза, японці лишаються під величезним враженням від героїзму українських захисників, який ті проявляють під час оборони Батьківщини. Подібну молодіжну течію серед косплеєрів Японії Борис Мороз трактує як позитивну тенденцію.

"Ми живемо у країні, чиїх воїнів копіюють молоді хлопці в інших країнах, як міфічних героїв чи персонажів фільмів. [] Ми за шість років пройшли шлях від країни, якої майже не існує, до країни, громадянами якої уявляють себе юнаки в фантазіях", — ділиться емоціями Мороз.

Японці почали косплеїти українських «кіборгів» — захисників Донецького аеропорту (ФОТО) - фото 2
Японці почали косплеїти українських «кіборгів» — захисників Донецького аеропорту (ФОТО) - фото 3
Японці почали косплеїти українських «кіборгів» — захисників Донецького аеропорту (ФОТО) - фото 4
Японці почали косплеїти українських «кіборгів» — захисників Донецького аеропорту (ФОТО) - фото 5

І подібне справді не може не вражати. Японські молодики власними руками виготовляють військову форму, подібну до української, займаються створенням спеціальних нашивок, аби фотографії відповідали дійсності, а також використовують у зйомках нашу національну символіку. Значне місце у фотосесії приділене українському прапору, на якому є напис "79 ОАЕМБр" — цю особливу деталь, як пояснює Борис Мороз, хлопці взяли із документалки про оборону Донецького аеропорту.

Справжньої зброї, звичайно, японці не використовують: замість бойових гвинтівок у них страйкбольні. Косплеєри знаходять напівзруйновані будинки десь поза межею міст і залишаються у них на ніч — все для того, аби фото вийшли максимально автентичними та схожими на справжні.

У коментарях до допису Мороза користувачі Facebook нагадали, що японська молодь підтримує українців творчістю від самого початку російської агресії на Сході України. До прикладу навели юну художницю в стилі аніме/манги Нацуме, яка неодноразово зображала українських воїнів у своїх малюнках. У 2017 році дівчина навіть приїздила до Києва, де відбулася її виставка, і особисто зустрілася з одним з українських військових, який воював на Донбасі. Цікаво, що перекладачем Нацуме тоді був сам Борис Мороз.

Для довідки. Косплеєм називають вид перфомансу, що полягає у відображенні в реальності певних відомих персонажів (інколи навіть ідей) із допомогою костюму та відповідних аксесуарів. Слід зазначити, що сучасний косплей, яким цікавляться люди різного віку в усіх куточках світу, з’явився не в Японії, а в Америці серед фанатів багатьох аніме.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як Зеленський вшанував пам'ять полеглих захисників Донецького аеропорту.

Також на порталі можна дізнатися, що один із головних акторів фільму "Кіборги" думає про пандемію коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини