Головна Новини Світ Азія Японія розширює режим надзвичайного стану
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія розширює режим надзвичайного стану

Причиною розширення зон дії ПП пояснюється швидким поширенням штаму Delta

25 серпня 2021, 23:17
Поділіться публікацією:

Міністр, що відповідає за заходи протидії коронавірусу, заявив, що в Японії надзвичайний стан буде введено ще в восьми префектурах. Тепер надзвичайний стан буде діяти в 21 префектурі. Про це повідомляє видання The Japan Times.

Японія розширює режим надзвичайного стану

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

Режим надзвичайного стану (ПП) торкнеться префектур Хоккайдо, Міягі, Гіфу, Айті, Міе, Сіга, Окаяма і Хіросіма. Він почне діяти з п'ятниці, 27 серпня, і триватиме до 12 вересня.

Причиною розширення зон дії ПП пояснюється швидким поширенням штаму Delta. Уряд усіма силами намагається взяти під контроль ситуацію з коронавірусу, оскільки жителі країни втомлюються жити в умовах обмежень, а багато компаній ігнорують неодноразові прохання переводити людей на віддалену роботу. У вівторок телекомпанія NHK повідомила про 21 570 нових випадків захворювання та 42 смертельні випадки. Летальність в Японії становить близько 1,2% в порівнянні з 1,7% в США і 2,0% в Великобританії.

В умовах надзвичайного стану передбачена заборона на продаж алкоголю, проведення караоке в ресторанах. Також заклади громадського харчування повинні обмежити роботу до 20:00. Зараз режим надзвичайного стану діє в Токіо, а також в префектурах Ібаракі, Точиги, Гунма, Тіба, Сайтама, Канагава, Сідзуока, Кіото, Осака, Хиого, Фукуока і Окінава.

Нагадаємо, рішенням провести змагання Олімпіади-2020 без глядачів завдало серйозної шкоди готельного бізнесу в Японії. Через зростання захворюваності коронавірусом в Токіо і ряді префектур в липні був введений режим надзвичайної ситуації. Тільки 26 змагань Ігор-2020 пройдуть з уболівальниками, інші 724 — за порожніх трибун.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини