Головна Новини Світ Азія Японія збирається побудувати до 2035 року завод на Місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія збирається побудувати до 2035 року завод на Місяці

Японці хочуть використовувати завод з метою освоєння ресурсів земного супутника

28 вересня 2020, 14:10
Поділіться публікацією:

Японія розглядає можливість використання палива на основі місячної води для досліджень уже у 2030-х роках. Про це повідомляє Kyodo.

Японія збирається побудувати до 2035 року завод на Місяці

Так, японське космічне агентство JAXA заявило, що має намір з середини 2030-х років займатися дослідженням Місяця з використанням водню, що виробляється водою. Добувати воду збираються з крижаних відкладень Місяця і використовувати як паливо.

Відзначається, що води в рідкому вигляді на поверхні Місяця не існує, але  дослідження припускають, що в одному з кратерів може бути лід, який ніколи не піддавався впливу сонячного світла.

Будувати орбітальну космічну станцію Японія збирається у співпраці з США. Планується, що завод з виробництва палива на південному полюсі Місяця буде зведений до 2035 року.

За оцінками JAXA, для поїздки туди-назад необхідно 37 тонн води, але було б дешевше використовувати паливо, створене з місячної води, ніж доставляти воду з Землі.

Додамо, що й інші країни планують вивчити водні ресурси на Місяці. Наприклад, Китай вже висадив безпілотний космічний корабель на поверхню, наприкінці року там буде проводитися збір зразків ґрунту.

Нагадаємо, приватні компанії будуть збирати місячний ґрунт для NASA.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини