Головна Новини Світ Азія Забув про трагедію рейсу МН17: прем'єр Малайзії прибув до РФ та взявся розхвалювати Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Забув про трагедію рейсу МН17: прем'єр Малайзії прибув до РФ та взявся розхвалювати Путіна

Малайзії буде на користь, якщо РФ поділиться досягненнями та погодиться «співпрацювати у всіх сферах діяльності», заявив Анвар Ібрагім

5 вересня 2024, 18:40
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Малайзії Анвар Ібрагім здійснив візит до Росії та висловив похвалу на адресу російського президента Володимира Путіна, якого вважають відповідальним за катастрофу малайзійського Boeing-777 у 2014 році, під час якої загинуло 43 громадянина Малайзії. Про це повідомляє Bloomberg.

Забув про трагедію рейсу МН17: прем'єр Малайзії прибув до РФ та взявся розхвалювати Путіна

Анвар Ібрагім та Путін (фото з відкритих джерел)

Зазначається, що Анвар, як і деякі інші азіатські лідери, проігнорував російське вторгнення в Україну. Він підкреслив, що рішення відвідати Росію було складним, але виправданим.

Під час зустрічі прем'єр наголосив на давніх економічних зв'язках між країнами Південно-Східної Азії та Росією, зокрема в галузях напівпровідників і суміжних технологій. Він висловив готовність до поглиблення співпраці та заявив, що Російський досвід може бути корисним для Малайзії.

"Я з нетерпінням чекаю на співпрацю з вами та вашою командою. Ви показали свою рішучість долати труднощі й виживати, і ми, безумовно, отримаємо користь від цього досвіду", – сказав Анвар на зустрічі з Путіним.

Він також зазначив, що Росія погодилася співпрацювати у сферах авіації, технологій, сільського господарства та продовольчої безпеки. Анвар підкреслив своє бажання поглибити відносини з Росією та прийняв запрошення Путіна взяти участь у жовтневому саміті БРІКС у Казані.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що БРІКС розширюється: яка країна ще захотіла опинитися в одному блоці з ПутінимМалайзія готується приєднатися до групи країн із перехідною економікою БРІКС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр Анвар Ібрагім, пише Reuters. 

Коментарі Анвара з'явилися напередодні триденного візиту прем'єр-міністра Китаю Лі Цяна цього тижня у рамках святкування 50-річчя встановлення дипломатичних відносин між Малайзією та Китаєм. Очікується, що країни підпишуть кілька угод, включаючи продовження п'ятирічної угоди про торговельно-економічне співробітництво.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини