Головна Новини Світ Азія Загрози "вогню та люті": чому Північна Корея знову відновила ядерні і ракетні випробування
commentss НОВИНИ Всі новини

Загрози "вогню та люті": чому Північна Корея знову відновила ядерні і ракетні випробування

Північна Корея припускає, що може відновити ядерні та ракетні випробування

20 січня 2022, 10:47
Поділіться публікацією:

Північна Корея посилить свою оборону проти Сполучених Штатів і розгляне можливість відновлення "всіх тимчасово призупинених заходів". Таку заяву зробило в четвер, 20 січня, державне інформаційне агентство KCNA, очевидно посилаючись на мораторій на випробування ядерної зброї і ракети великої дальності. Про це повідомляє Reuters.

Загрози "вогню та люті": чому Північна Корея знову відновила ядерні і ракетні випробування

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин бере участь у засіданні політбюро правлячої Трудової партії в Пхеньяні - Reuters

Напруга зростає через нещодавню серію ракетних випробувань Північної Кореї. Поштовх США до нових санкцій супроводжувався гарячою реакцією Пхеньяну, що викликало привид повернення до періоду так званих загроз "вогню та люті" 2017 року.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин скликав у середу, 19 січня, засідання потужного політбюро правлячої Робітничої партії, щоб обговорити "важливі політичні питання", включаючи контрзаходи проти "ворожої" політики США, повідомляє офіційне інформаційне агентство KCNA.

Політбюро розпорядилося "невідкладно розглянути питання про відновлення всіх тимчасово призупинених заходів".

Ворожість і погрози Вашингтона "досягли межі небезпеки", йдеться у звіті, посилаючись на спільні військові навчання США та Південної Кореї, розгортання в регіоні найсучаснішої стратегічної зброї США та впровадження незалежних санкцій та санкцій ООН.

"Ми повинні більш ретельно підготуватися до довготривалої конфронтації з імперіалістами США", – підсумувало політбюро.

Попередження Північної Кореї прозвучало за кілька годин до того, як Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй мала скликати засідання за закритими дверима для обговорення нещодавніх ракетних випробувань на прохання Сполучених Штатів та кількох інших країн.

Президент Джо Байден не згадав про Північну Корею під час майже двогодинної прес-конференції в середу, 19 січня, яка відбулася з нагоди його першого року перебування на посаді.

На запитання, як відреагують Сполучені Штати, якщо Північна Корея відновить МБР і ядерні випробування, представник Ради національної безпеки Білого дому відмовився "вдаватися в гіпотези", але сказав, що її метою залишається повна денуклеаризація Корейського півострова.

"Ми залишаємось готовими до серйозної та тривалої дипломатії", — сказав речник, додавши, що Вашингтон продовжить свої зусилля в координації з міжнародним співтовариством, щоб запобігти просуванню збройних програм Північної Кореї.

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що стежить за зимовими навчаннями Північної Кореї, зберігаючи при цьому стан готовності, назвавши нещодавні випробування ракет "серйозною загрозою".

Міністерство об’єднання, яке займається міжкорейськими зв’язками, заявило, що півострів не повинен повертатися до конфронтаційного минулого, а діалог і дипломатія – єдиний шлях вперед.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Північна Корея запустила ракету у відповідь на санкції США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини