Головна Новини Світ Азія Західні ЗМІ назвали країну, яка активно займається розробкою біологічної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні ЗМІ назвали країну, яка активно займається розробкою біологічної зброї

Північна Корея активно займається розробкою біологічно зброї, про це пише The Sun з посиланням на данні розвідки. Таким чином країна готується до можливої війни

18 квітня 2024, 17:58
Поділіться публікацією:

Існує побоювання, що Північна Корея готується до можливої війни та активно розробляє смертельну біологічну зброю. Згідно з інформацією розвідки США, арсенал КНДР поповнився мікробними спреями та ручками з отрутою, які можуть бути використані для поширення таких небезпечних захворювань, як віспа, чума, холера та сибірка.

Західні ЗМІ назвали країну, яка активно займається розробкою біологічної зброї

Кім Чен Ин

Журналісти видання The Sun, посилаючись на джерела в американській розвідці, стверджують, що північнокорейський режим Кім Чен Ина може використовувати пандемію Covid-19 як стимул для розробки біологічної зброї. Аналітики Держдепартаменту США вважають, що ця біологічна зброя може бути ще небезпечнішою за ядерні боєголовки.

Як йдеться у звіті Держдепу, КНДР має спеціальну програму з біологічної зброї національного рівня. У північнокорейського режиму є засоби виробництва біологічних агентів для військових цілей та технічні можливості для створення бактерій, вірусів та токсинів, які можуть бути використані як біологічна зброя.

Дані з розвідки також свідчать про те, що КНДР може використовувати звичайні предмети як системи для таємного розповсюдження біологічної зброї, що робить її ще більш непередбачуваною та небезпечною.

Поширення біологічної зброї в арсеналі Північної Кореї має давню історію, ймовірно, починаючи з 1960-х років. Програма наступальної біологічної зброї, ініційована Кім Чен Ином, порушує його міжнародні зобов'язання.

За словами експерта з біологічної зброї Ендрю Вебера, у випадку загострення військового конфлікту з участю Північної Кореї найймовірніше використаною буде саме біологічна зброя, а не ядерна.

Особливо тривожним вважається факт, що КНДР має промислові можливості для масового виробництва біологічної зброї та засобів її доставки, таких як ракети, дрони, літаки та розпилювачі. При цьому відслідковування розробки біологічної зброї набагато складніше, ніж у випадку ядерної, оскільки обладнання для виробництва може використовуватися, наприклад, у сільському господарстві.

Портал "Коментарі" розповідав про те, що РФ регулярно розповсюджує фейки про біологічну зброю в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини