Головна Новини Світ Австралія та Океанія Австралія заборонила гражданам до весни покидати країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралія заборонила гражданам до весни покидати країну

Заборону на виїзд за межі країни австралійцям продовжили на три місяці

8 грудня 2020, 11:25
Поділіться публікацією:

Друга хвиля пандемії коронавірусу змушує владу різних країн посилювати обмеження і заходи безпеки. Так, австралійцям заборонили покидати країну. Громадянам Австралії не можна буде виїхати за межі країни до березня. З такою заявою виступив міністр охорони здоров'я Грег Хант.

Австралія заборонила гражданам до весни покидати країну

Австралійцям заборонили виїжджати за межі країни

"Екстрений період біологічної безпеки відповідно до акта про біобезпеку 2015 року продовжений на додаткові три місяці", — повідомив Хант.

Відзначимо, що відкрити кордони Австралія мала намір 17 грудня. Тепер же заборона буде діяти як мінімум до 17 березня.

"Австралія не повністю в безпеці, поки міжнародне співтовариство не буде в безпеці. Ризики за кордоном величезні, якщо ми не будемо підтримувати ці важливі заходи, ми не будемо захищати австралійців", — зазначив чиновник.

Тим часом ситуацію з коронавірусом в Австралії складно назвати критичною — за добу там зареєстрований тільки один новий випадок захворювання. Всього ж в країні налічується 42 хворих.

У вівторок в Австралії зареєстрували тільки один місцевий випадок зараження коронавірусом. Всього в країні зараз хворіють 42 людини. У Вікторії, яку вважають епіцентром епідемії в Австралії, немає нових випадків зараження вже 39 днів.

Як повідомлялося, в МОЗ пояснили, які розглядаються сценарії посилення карантину в Україні, чи буде працювати громадський транспорт, всі магазини, салони краси та проводитися святкові ярмарки та концерти. Також портал "Коментарі" писав, що про ймовірність введення нових карантинних заходів з початку 2021 офіційно заговорили в Кабінет міністрів України. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, які правила карантину можуть встановити в січні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини