Головна Новини Світ Австралія та Океанія Австралія зафіксувала найвищу температуру за останні 62 роки: скільки виявлено градусів
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралія зафіксувала найвищу температуру за останні 62 роки: скільки виявлено градусів

Новий день приніс новий рекорд спеки в Австралії

14 січня 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Австралійська влада порадила людям залишатися вдома у п’ятницю, 14 січня, оскільки вздовж північно-західного узбережжя температура піднялася до 50,7 градусів за Цельсієм (123 градуси за Фаренгейтом), досягнувши максимуму, який востаннє бачили 62 роки тому. Про це повідомляє Reuters.

Австралія зафіксувала найвищу температуру за останні 62 роки: скільки виявлено градусів

Загальний вигляд висохлих річок і пагорбів у регіоні Пілбара, Західна Австралія - Reuters

Кліматологи та активісти підняли тривогу, що глобальне потепління через викиди парникових газів, особливо від викопного палива, майже виходить з-під контролю.

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США цього тижня, найспекотніші роки на планеті були за останні десять років, а 2021 рік став шостим найспекотнішим .

Регіон видобутку залізної руди на північному заході Австралії, де температура досягла рекордного рівня, відомий своїми спекотними та сухими умовами, з температурами, як правило, вище 30 градусів за Цельсієм в цю пору року.

Австралія є одним із найбільших у світі джерел викидів вуглецю на душу населення, але уряд повідомив, що не готовий відмовитися від своєї залежності від вугілля та інших галузей викопного палива, заявивши, що це буде коштувати робочих місць.

Вчені виявили, що підвищення температури може вплинути на здоров’я населення та продуктивність праці на відкритому повітрі, що призведе до мільярдних економічних втрат.

Згідно з глобальним дослідженням, опублікованим цього тижня дослідниками з Університету Дьюка, Австралія втрачала в середньому 10,3 мільярда австралійських доларів (7,48 мільярда доларів) і 218 продуктивних годин щороку за останні два десятиліття через спеку. Ці втрати будуть лише посилюватися в найближчі десятиліття, оскільки світ рухається до глобального потепління.

Як повідомляли раніше "Коментарі", синоптик розповів, скільки ще українців долатимуть перепади температури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини