Головна Новини Світ Австралія та Океанія Австралія зазнала "економічного примусу" з боку Китаю: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралія зазнала "економічного примусу" з боку Китаю: яка причина

Австралія наголошує, що Китай від такого рішення може більше постраждати

17 грудня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Австралійський казначей Джош Фріденберг заявив у п'ятницю, 17 грудня, що Австралія була об'єктом "економічного примусу" з боку Китаю через різні торговельні суперечки, але стверджував, що азіатський гігант і надалі потребуватиме експорту австралійських ресурсів. Про це повідомляє Reuters.

Австралія зазнала "економічного примусу" з боку Китаю: яка причина

Джош Фріденберг, депутат, казначей Співдружності Австралії, розмовляє зі спеціалістом-трейдером Полом Козентіно на Нью-Йоркській фондовій біржі - Reuters

Виступаючи на заході Reuters Breakingviews, Фріденберг сказав, що Китаю буде особливо важко замінити експорт залізної руди з Австралії, який підживлює його величезну сталеливарну промисловість. Австралія є найбільшим у світі експортером мінералу.

Погіршення дипломатичних відносин призвело до того, що Китай ввів мита на австралійське вино та ячмінь, суворо обмеживши імпорт вугілля з країни.

"Ми зазнали економічного примусу з боку Китаю", – сказав Фріденберг.

Як повідомляли раніше "Коментарі", обмеження виробництва парникових газів Китаєм допоможе вирішити долю планети більше, ніж будь-що інше. Ця першість зумовлена тим, що на сьогоднішній день КНР немає рівних і країна є головним джерелом нових викидів у світі. Але мало хто, крім уряду Китаю, може знати справжні причини цього критично важливого забруднення планети, що викликає потепління, а ці причини – це десятки гігантських державних компаній.

Також "Коментарі" писали, що космічна ракета Kuaizhou-1A китайської комерційної компанії Expace не змогла вийти на орбіту у вівторок (14 грудня). На її борту знаходилися два комерційні супутники GeeSAT, які повинні були протестувати автономну навігаційну систему. Ракета-носій стартувала з космодрому Цзюцюань, що у пустелі Гобі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини