Головна Новини Світ Австралія та Океанія Австралійський магнат пожертвував Україні 5 млн. На що підуть його гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійський магнат пожертвував Україні 5 млн. На що підуть його гроші

Гірничодобувний магнат з Австралії Ендрю Фрост та його колишня дружина Нікола через свій фонд Minderoo пожертвували Україні 5 млн австралійських доларів, повідомляє BNN. Відомо, що кошти будуть спрямовані на розмінування

27 лютого 2024, 16:04
Поділіться публікацією:

При цьому мова йде не просто про розмінування будь-яких територій, а власне сільськогосподарських районів України. За кошти австралійського магната мають стати безпечними для прожиття та роботи на північному заході та півдні України.

Австралійський магнат пожертвував Україні 5 млн. На що підуть його гроші

Ендрю Фрост

Видання підкреслює, що пожертвування фонду Minderoo не є простим фінансовим жестом. На думку журналістів, це рятувальний круг для українських фермерів. Адже саме вони знаходяться під перехресним вогнем війни з Росією.

При цьому журналісти відзначають, що саме наземні міни становлять велику загрозу для життя і здоров'я людей, а також перетворюють значні ділянки чорноземів на непридатні для використання.

Очікується, що саме гроші від австралійського магната допоможуть усунути ці загрози. Як результат, люди, які змушені були покинути свої домівки, зможуть повернутися та зайнятися сільським господарством. А це, підкреслює видання важливо і для економіки України, адже сільське господарство відіграє значну роль в тому числі і в продовольчій безпеці.

Відомо, що статки Ендрю Форреста оцінюють в 19,8 млрд доларів (95-те місце в глобальному рейтингу мільярдерів). Серед австралійських мільярдерів він поступається лише виконавчому директору великої гірничодобувної компанії Hancock Prospecting Джині Райнхарт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Австралія допомагає Україні у війні з Росією. Відомо, що ветерани австралійської армії хочуть на волонтерських засадах відремонтувати для України гелікоптери Taipan, які вже почали розбирати для утилізації. За їх словами, Україна вкрай потребує такої техніки. За інформацією журналістів, багато гелікоптерів уже дійсно розібрані до того стану, коли вже відновити їх неможливо. Проте, ще є вертольоти у хорошому стані, які колишні військові разом з техніками могли би відновити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Роман

27 лютого 2024, 16:31

их спиздят и разделят ) что тут думать куда они пойдут ) смех


Новини