Головна Новини Світ Австралія та Океанія Деякі країни можуть зникнути з лиця Землі через кліматичні зміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі країни можуть зникнути з лиця Землі через кліматичні зміни

Вчені назвали країни, які можуть зникнути

11 серпня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Експерти Greenpeace попередили, що глобальне потепління на 1,5 градуса за Цельсієм стане катастрофою для деяких острівних держав Тихого океану, пише видання The Guardian. Це може статися через підвищення рівня Світового океану, після чого багато островів можуть опинитися під водою.

Деякі країни можуть зникнути з лиця Землі через кліматичні зміни

Острови. Фото: pixabay.com

"Це призведе до того, що такі місця як Кірібаті, Вануату та Соломонові острови стануть непридатними для проживання", — підкреслив голова відділу досліджень Greenpeace Australia Pacific Нікола Казулє.

Острівні держави Тихого океану й так страждають від засолення ґрунтових вод, штормів і потужних припливів. А в разі підвищення температури на 1,5 градуса по світу ситуація тільки погіршиться.

Експерти акцентують на різких кліматичних змінах, з якими стикається Тихоокеанський регіон. Він є одним з регіонів із найнижчим рівнем викидів вуглецю у світі (всього 0,23% від усіх). При цьому він постраждав одним з перших і наслідки зміни клімату вплинуть на регіон найсильніше.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", чому на планеті зменшилася кількість комах на 75%. Британський біолог Дейв Гоулсон пише, що за останні 50 років кількість комах зменшилася на 75% і процес не припиняється, що спричинить непоправні наслідки.

Також портал "Коментарі" інформував, що зима перетвориться на весну, а літо буде як у Єгипті: вже через 50 років клімат в Україні може суттєво змінитися. Вчені попередили про підвищення температури Землі до 2050 року. Але нестабільність може початися набагато раніше — до 2030 року. Кліматичні зміни обернутися засухами й зливами, повенями та підвищенням рівня моря.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини