Головна Новини Світ Австралія та Океанія Facebook видалив всі публікації ЗМІ Австралії: відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook видалив всі публікації ЗМІ Австралії: відома причина

Обмін між Facebook і авторами новин йде на користь останніх, тоді як для компанії прибуток від новинного бізнесу мінімальна: новини складають менше 4% вмісту

18 лютого 2021, 04:40
Поділіться публікацією:

Компанія Facebook сьогодні, заявила, що має намір обмежити доступність новин і публікацій для жителів Австралії як місцевих, так і іноземних медіаресурсів, а люди в усьому світі не зможуть розміщувати посилання на новини австралійських ЗМІ.

Facebook видалив всі публікації ЗМІ Австралії: відома причина

Facebook, фото - з відкритих джерел

Про це йдеться в блозі Facebook.

Публікації новинних компаній, телеканалів і газет Австралії вже вилучені з їх сторінок в Facebook, а при спробі поділитися опублікованій на сайті новиною з'являється повідомлення про помилку.

"Запропонований закон принципово неправильно розуміє відносини між нашою платформою і авторами, які використовують її для обміну новинним змістом. Це поставило нас перед суворим вибором: спробувати дотримуватися закону, який ігнорує реалії цих відносин, чи не дозволяти новини на нашій платформі в Австралії", — говорилося в блозі Facebook.

Раніше влада Австралії вирішили, що цифрові платформи Google і Facebook виросли в торгових партнерів австралійських новинних ресурсів і спробували змусити їх платити, розробивши новий кодекс, який регулює комерційні відносини між ЗМІ та цифровими платформами. Цим вони і спровокували рішення соцмережі, яка стверджує, що новинний контент становить менш як 4% вмісту, яке переглядають користувачі Facebook.

Нагадаємо, компания Facebook почала боротьбу з дезінформаційною кампанією з питань коронавірусу. Тепер адміністратори соціальних мереж Facebook і Instagram будуть пильно перевіряти інформацію, що стосується захворювання на COVID-19. У разі знаходження фактів, які не відповідають дійсності, особисті акаунти користувачів, а також масові групи (сторінки) будуть видалятися з просторів інтернету. Саме про це днями заявили представники Facebook Inc.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Админ

18 лютого 2021, 05:52

Вот она - свобода слова...цифровая диктатура и цензура полным ходом. Дожились


Новини