Головна Новини Світ Австралія та Океанія Майже все населення Тонгі постраждало від виверження вулкана та потужного цунамі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже все населення Тонгі постраждало від виверження вулкана та потужного цунамі (ВІДЕО)

На островах Тонгі вулканічний попіл і викиди продовжують становити небезпеку для здоров'я населення

24 січня 2022, 14:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До 84% населення Тонгі постраждало від наслідків, спричинених виверженням підводного вулкана. Про це пише видання ВВС.

Майже все населення Тонгі постраждало від виверження вулкана та потужного цунамі (ВІДЕО)

Цунамі. Ілюстрація з відкритих джерел

Хвилі цунамі від виверження захлеснули острівна держава Тонга, розташована в Тихому океані, минулого тижня (15 січня). Вони руйнували будинки і навіть цілі села. Викид вулканічного попелу та газів, а також повінь торкнулися більшої частини населення.

Згідно з даними ЗМІ, минулого тижня в результаті стихії, що розбушувалася, загинули троє людей. Відразу після виверження та цунамі виникли побоювання, що джерела води були забруднені товстим шаром попелу та збільшили ризик таких захворювань, як холера та діарея. Проте офіційні особи зазначили, що дослідження, проведені останніми днями, показали, що ґрунтові та дощові води безпечні для пиття.

Проте, дрібний вулканічний попіл та викиди продовжують становити небезпеку здоров'ю населення. Як пише видання, його вплив потенційно може спричинити утруднення дихання, вплинути на серцево-судинну систему та спричинити подразнення легень, очей та шкіри.

Повідомляється, що 62 людини з острова Манго довелося переселити на зовнішній острів Номука так, як усі вони втратили свої будинки та особисті речі.

В цей час жителі ряду островів відчувають нестачу води та продовольства.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені розповіли, що якщо наша планета перестане обертатися.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що на тлі тривожних заяв США та Британії на Донбасі почастішали обстріли. Експерти не виключають, що з огляду на ті інформаційні повідомлення, які надходять із Заходу, військове загострення може розпочати будь-якої миті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини