Головна Новини Світ Австралія та Океанія Міністра охорони здоров'я Австралії госпіталізували після вакцинації: яким препаратом його прищепили
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністра охорони здоров'я Австралії госпіталізували після вакцинації: яким препаратом його прищепили

Чиновник потрапив до лікарні з підозрою на інфекцію

9 березня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Глава міністерства охорони здоров'я Австралії Грег Хант був направлений до лікарні за два дні після введення вакцини проти коронавірусного захворювання AstraZeneca. За попередніми даними, у чиновника підозра на інфекцію і зараз міністру призначений курс прийому антибіотиків. Про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на видання ABC.

Міністра охорони здоров'я Австралії госпіталізували після вакцинації: яким препаратом його прищепили

Грег Хант - фото: flickr.com

"У Канберрі дуже хочуть вказати на те, що Грег Хант заразився інфекцією і що це ніяк не пов'язано з тим, що він недавно отримав вакцину від COVID-19. Однак вони точно не сказали, що проблема не в вакцині", — йдеться в повідомленні .

Нагадаємо, що експертна група в Норвегії буде розбиратися з досить великою кількістю летальних випадків після вакцинації від коронавірусного захворювання. Згідно з даними видання, в наслідку щеплення від COVID-19 померли 102 людини, середній вік яких становив 87 років. Для щеплення в Норвегії використовуються препарати Pfizer / BioNTech, а також американської компанії Moderna.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що вакцина від коронавірусу AstraZeneca (Covishield) є найефективнішою і найкращою з усіх на сьогоднішній день. Covishield або AZD1222 — препарат є аналогом, виготовленим за ліцензією Oxford-Astra Zeneca. Після вакцинації виробляється поверхневий спайковий білок, який змушує імунну систему атакувати коронавірус, якщо він пізніше заразить організм. Деякі після щеплення відчувають втому, озноб, нудоту, головний біль.

Видання "Коментарі" також повідомляло, що Єврокомісія планує представити в березні свій перший проект зі створення паспортів вакцинації в Євросоюзі. Імовірно, єдиний паспорт ЄС про вакцинацію від коронавірусу буде розроблений до літа. "Коментарі" попросили експертів оцінити, яка важливість і небезпека подібного документа. У тому числі в українських реаліях, коли вакцинація йде вкрай повільно, що сьогодні визнали в МОЗ.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини