Міста Австралії потопають у павутині: що відомо (ФОТО)

Австралійські міста після потопу огорнула павутина

Один із регіонів Австралії виявився оповитий павутиною. Про це повідомляє видання BBC.

Як стало відомо, павутина з'явилася в кількох містах, які до цього постраждали від повеней, що виникли через тривалі зливи. В одному з регіонів Гіппсленда, що в штаті Вікторія, павутина розпростерлася уздовж дороги на відстань більше кілометра.


За словами вчених, мільйони павуків почали активно плести павутину через інстинкт самозбереження. Через повені їм потрібно було швидко підніматися над рівнем землі, а павутина, чіпляючись за рослини, давала їм цю можливість. Таку картину нині можна побачити на великій території між австралійськими містами Лонгфорд і Сейл.


Місцеві жителі зазначають, що раніше їм вже доводилося бачити таке явище, але в таких масштабах це сталося вперше.

"Я бачила таке раніше, але нічого подібного до цього. Це було абсолютно приголомшливо", - говорить одна з місцевих мешканок Аманда Трейгер.

Очікується, що павутина зникне вже вкінці цього тижня.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Австралії відбулося рідкісне явище. Як стало відомо, неподалік від штату Новий Південний Уельс пронеслося відразу п'ять водяних смерчів. Очевидці зняли на фото і відео це явище. Подробиці - в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що Австралія постраждала від масштабної повені. З природним катаклізмом таких масштабів місцеві не стикалися дуже давно. Рятувальники допомагали як людям, так і тваринам, а влада країни пообіцяла виплатити компенсації найбільш постраждалим від повеней. Детальніше про це читайте в нашій статті.