Головна Новини Світ Австралія та Океанія Насильство в сім'ї: в Австралії жертвам компенсацію буде виплачувати держава
commentss НОВИНИ Всі новини

Насильство в сім'ї: в Австралії жертвам компенсацію буде виплачувати держава

Пандемія спричинила зростання кількості домашнього насильства у всіх країнах

20 жовтня 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

В Австралії держава сплачуватиме компенсацію жінкам та чоловікам, що пішли від домашнього тирана чи аб'юзера. Сума виплат становитиме п'ять тисяч австралійських доларів. Про це повідомляє CNN.

Насильство в сім'ї: в Австралії жертвам компенсацію буде виплачувати держава

В Австралії жертвам аб'юзу допомагає уряд, фото з відкритих джерел

Уряд країни впровадив таку програму підтримки. Виплата коштів компенсації проводитиметься один раз жертвам домашнього насильства. Хоча юристи вважають, що це не вирішить проблему з домашнім насильством в державі, однак допоможе тим, хто страждає наважитися розірвати стосунки.

Виплати будуть здійснюватися не лише готівкою, з бюджету можуть оплатити інші платежі, що стосуються дітей, їхньої освіти тощо. Втім, сума для всіх однакова. Для того, щоб отримати гроші, треба подати заявку на компенсацію.

За статистичними даними, майже кожного тижня одна жінка помирає від рук партнера. За словами директорка Вікторіанського жіночого фонду Мері Крукс, жінки не завжди можуть піти, адже іноді їм просто немає куди податися.

Пандемія призвела до зростання насильства в сім’ї в Австралії. За даними уряду, дві третини жінок, які зазнали фізичного чи сексуального насильства з боку колишнього чи колишнього партнера під час пандемії, сказали, що насильство почалося або посилилося під час пандемії.

Втрата роботи чи зниження доходів ще більше погіршило ситуацію та матеріальний стан жінок. Наразі в країні зросла ціна на оренду житла й жінці піти від аб'юзера ще важче.

У вівторок Новий Південний Уельс — найбільш густонаселений штат країни — оголосив про додаткові інвестиції у подолання домашнього та сімейного насильства. За 484 мільйонів доларів буде облаштовано 75 нових жіночих притулків, що будуть обладнані аудіовізуальними кімнатами для виступів у судах, спільними кухнями та дитячими майданчиками.

Як повідомляв портал "Коментарі", Папа Франциск прокоментував насильство у католицькій церкві Франції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини