Головна Новини Світ Австралія та Океанія Нова Зеландія відступає у боротьбі з вірусом Delta
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова Зеландія відступає у боротьбі з вірусом Delta

Існує дві стратегії боротьби з COVID-19: яку обере Нова Зеландія

5 жовтня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Джасінда Арден, прем'єр-міністер Нової Зеландії, заявила, що країна під тиском вірусу Delta змінює стратегію боротьби з COVID-19, пише CNN.

Нова Зеландія відступає у боротьбі з вірусом Delta

Карантинні обмеження у Новій Зеландії - фото Deutsche Welle

У серпні розпочався спадах штаму Дельта у Окленді, місті з населенням 1,3 млн. І, незважаючи на максимальні обмеження, через шість тижнів з'явилось 24 нових випадки. Арден порівнює всепроникність нового різновиду вірусу з щупальцями, які неможливо перемогти.

Нова Зеландія, намагаючись спинити поширення вірусу, закрила свої кордони. Внаслідок цього певний час вона мала один з найнижчих рівнів захворюваності – 4409 випадків зараження і 27 смертей. Стратегія, якої дотримувалась країна, називалась "нульовий COVID". Це означало жорстке дотримання протиепідемічних вимог і максимальні обмеження для населення. 

Жорсткий карантин не допоміг контролювати спалах, тому концепцію боротьби вирішили змінити. Відтепер Нова Зеландія діятиме за стратегією "життя з вірусом". Це означатиме зміну обмежень для населення та повну вакцинацію передмість та людей старшого віку. Для відвідування фестивалів, інших публічних заходів потрібно буде показати сертифікат про щеплення.

Наразі у Новій Зеландії повністю вакциновано 49% населення, а 79% отримали лише перший укол. Нова стратегія островів перегукується з підходами Австралії та ряду інших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, які планують довести відсоток вакцинованих до 80% і пускати на свою територію лише тих, хто має сертифікати.

Видання "Коментарі"регулярно публікує інформацію про темпи захворювання на COVID-19 в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини