Головна Новини Світ Австралія та Океанія Нова Зеландія зробить куріння поза законом для майбутніх поколінь
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова Зеландія зробить куріння поза законом для майбутніх поколінь

Уряд прагне досягти своєї мети – зробити країну повністю вільною від тютюнового диму протягом наступних чотирьох років

10 грудня 2021, 01:32
Поділіться публікацією:

Уряд Нової Зеландії ухвалив закон, згідно з яким особи, які зараз молодші 14 років, ніколи не зможуть легально купувати тютюн у країні. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство The Guardian. Нове законодавство означає, що законний вік для куріння збільшуватиметься з кожним роком, щоб створити покоління новозеландців, які не палять. Уряд оголосив про підвищення легального віку разом із іншими заходами, щоб курити було недоступно.

Нова Зеландія зробить куріння поза законом для майбутніх поколінь

Куріння - фото з відкритих джерел

Отже, уряд прагне досягти своєї мети – зробити країну повністю вільною від тютюнового диму протягом наступних чотирьох років. Інші заходи охоплюють зменшення легальної кількості нікотину в тютюнових виробах до занизького рівня, скорочення магазинів, де можна легально продавати сигарети, та збільшення фінансування служб наркозалежності. Нові закони не обмежуватимуть продаж вейпів. Зокрема зменшення легальної кількості нікотину в тютюнових виробах є унікальною практикою – Нова Зеландія стала першою.

"Ми хочемо переконатися, що молодь ніколи не куритиме, тому ми вважатимемо правопорушенням продаж або постачання тютюнових виробів новим групам молоді. Особи віком 14 років, коли закон набуде чинності, ніколи не зможуть легально купувати тютюн", – сказала заступник міністра охорони здоров'я Нової Зеландії Айша Веррал.

Нагадаємо, російське пасивне куріння — серйозна загроза здоров'ю, оскільки воно, як правило, є причиною багатьох захворювань. Вчені, ґрунтуючись на результатах свого дослідження, розповіли, чим загрожує вдихання повітря з продуктами куріння інших людей, що містяться в ньому. Експерти з'ясували, що у людей, які регулярно піддаються пасивному курінню, підвищується ризик розвитку онкологічних захворювань, зокрема раку ротової порожнини на 50%.

Вчені кажуть, що кожна п'ята смерть від онкології у світі пов'язана з тютюновим димом, і ці дані стосуються не лише людей, які регулярно курять. У ході дослідження, яке охопило 192 країни, фахівці встановили, що протягом року пасивному курінню піддавалися: 33% чоловіків, що не палять, 35% жінок, що не палять, і 40% дітей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини