Головна Новини Світ Австралія та Океанія Рідкісне явище: в Австралії одночасно виникли п'ять водяних смерчів (відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Рідкісне явище: в Австралії одночасно виникли п'ять водяних смерчів (відео)

Шторм, яких їх спровокував, також викликав сильний град

6 травня 2021, 10:07
Поділіться публікацією:

Напередодні неподалік від узбережжя Нового Південного Уельсу в Австралії, очевидці змогли спостерігати одночасно п'ять водяних смерчів. Про це повідомляє "УНІАН" з посиланням на The Watchers.

Рідкісне явище: в Австралії одночасно виникли п'ять водяних смерчів (відео)

Водяні смерчі в Австралії / Фото Instagram: @kirrajane00

Водяні смерчі помітили біля пляжу Олд Бар в Харрінгтон. Повідомляється, що поява одночасно п'яти подібних смерчів досить рідко зустрічається в природі. Шторм, яких їх спровокував, також викликав сильний град.

Рідкісне явище: в Австралії одночасно виникли п'ять водяних смерчів (відео) - фото 2

До слова, водяний смерч — вихор повітря і води, що має воронкоподібну форму. Найчастіше він утворюється над поверхнею великої водойми і з'єднується з купчастих хмар. На відміну від звичайного смерчу, водяний може існувати до пів години, а також мати набагато меншу швидкість обертання.

Нагадаємо, що в ніч з 26 на 27 квітня світ міг спостерігати за дивовижним астрономічним явищем, за якого повний місяць збігся з моментом найближчого зближення нашої планети з її супутником. Повідомляється, що в цей час Місяць здається більше і на 30% яскравіше, ніж звичайний повний. Супутник Землі повинен мати теплий золотистий відтінок. Рожевим супермісяцем називають на честь дикого земного флокса — одного з найбільш ранніх весняних квітів, який поширений переважно в Північній Америці. У всіх, хто не встиг у квітні поспостерігати за цим явищем, така можливість з'явиться 26 травня, 4 листопада і 4 грудня.

Раніше портал "Коментарі" писав, що дослідження показують, що людство дуже впливає на стан навколишнього середовища. Якщо раніше на планеті залишалося 5%, а до цього 19% незайманих людиною екосистем, то тепер їх кількість скоротилася до 3%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини