Головна Новини Світ Австралія та Океанія Сотні китів викинулися на піщану мілину в Австралії
commentss НОВИНИ Всі новини

Сотні китів викинулися на піщану мілину в Австралії

Близько 270 китів застрягли на мілині на різних ділянках

22 вересня 2020, 01:50 comments1527
Поділіться публікацією:

Сотні китів застрягли на піщаній мілині в Тасманії — острові біля південного узбережжя Австралії. Про це пише CNN.

Сотні китів викинулися на піщану мілину в Австралії

Рятувальна операція триває, але поки неясно, скільки китів вже можуть бути мертві, повідомили в понеділок місцеві органи охорони дикої природи. Нік Дека, регіональний менеджер північно-західної служби парків і дикої природи Тасманії, повідомив, що 270 китів застрягли на трьох різних ділянках.

Співробітники тасманійської програми збереження морського середовища візьмуть участь в рятувальній операції, йдеться в повідомленні на сторінці служби в Facebook.

"Ми розуміємо, що представники громадськості прагнуть допомогти, але просимо людей триматися якомога далі від цього району, якщо їх не попросять бути присутніми", — йдеться в повідомленні.

Поліція Тасманії заявила, що це приєднається до рятувальної операції.

"Місцева поліція допомагає з логістикою на воді та зв'язком з рибними фермами й місцевою промисловістю в рамках більш широкого реагування", — йдеться в повідомленні поліцейської служби.

У вересні 2019 року близько 26 китів викинулися на берег в американському штаті Джорджія, 16 з них загинули. А в листопаді 2018 року 145 китів загинули після того, як їх знайшли викинутими на берег на віддаленому пляжі в Новій Зеландії. Дві зграйки китів-лоцманів були виявлені трохи більше ніж за милю один від одного в затоці Мейсон на острові Стюарт, малонаселеному острові на півдні країни.

Раніше "Коментарі" писали, що в австралійському місті Голд-Кост, який розташовується в південно-східній частині австралійського штату Квінсленд, терміти з'їли стіни будинку вартістю 500 тис. доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини