Головна Новини Світ Австралія та Океанія Сплеск Omicron загрожує сповільненню економічного відновлення Австралії
commentss НОВИНИ Всі новини

Сплеск Omicron загрожує сповільненню економічного відновлення Австралії

Щоденні випадки зараження в Австралії залишаються рекордними

12 січня 2022, 10:54
Поділіться публікацією:

Найбільш густонаселений штат Австралії, Новий Південний Уельс, пережив найсмертоносніший день пандемії в середу, 12 січня, коли зростаюча кількість заражень Omicron призвела до нестачі персоналу, що порушило ланцюжки поставок і завадило відновленню економіки. Про це повідомляє Reuters.

Сплеск Omicron загрожує сповільненню економічного відновлення Австралії

Заблоковані дороги у Західному Сіднеї - Reuters

Австралійські підприємства борються зі зростанням кількості працівників, які хворіють або змушені ізолюватися за тісні контакти. Але вірус також відлякує клієнтів від авіакомпаній, секторів розваг, які вже постраждали від кількох блокувань за останні два роки.

"По суті (малий бізнес) перебуває в закритому режимі... там мало підтримки, щоб допомогти їм тримати свої двері відчиненими", – сказав телеканалу ABC Алексі Бойд, голова Ради організацій малого бізнесу.

Щоденні випадки зараження в Австралії 12 січня залишаються майже рекордними: наразі зареєстровано близько 100 000 випадків. Було зареєстровано 42 нові випадки смерті, а Новий Південний Уельс пережив найгірший день пандемії: 21 смерть.

Нестача робочої сили та обережність щодо перебування в громадських місцях придушили витрати домогосподарств, повідомляє ANZ у дослідницькій записці, при цьому витрати на початку січня нагадували умови карантину в Сіднеї та Мельбурні, найбільших містах Австралії.

До того, як відбувся спалах Omicron під час Різдва, економіка відновлювалася напрочуд швидко. У листопаді рівень зайнятості зріс набагато швидше, ніж очікувалося, оскільки було скасовано карантин через коронавірус, а роздрібні продажі також зростали другий місяць поспіль. 

На тлі тиску на ланцюги поставок мережа супермаркетів Coles Group знову ввела обмеження на купівлю туалетного паперу, деяких м’ясних продуктів та ліків.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Ізраїлі зафіксували перший випадок небезпечного захворювання через штам Омікрон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини