Головна Новини Світ Австралія та Океанія Суд Австралії визнав ЗМІ відповідальними за коментарі користувачів під їх новиною в Facebook
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд Австралії визнав ЗМІ відповідальними за коментарі користувачів під їх новиною в Facebook

Під час судового засідання розглядався позов трьох австралійських медіакомпаній

10 вересня 2021, 05:48
Поділіться публікацією:

Австралійські ЗМІ несуть відповідальність за коментарі користувачів соціальної мережі Facebook, залишають під їх новинами. Таке рішення прийняв Верховний суд Австралії. Про це повідомляє американське видання CNN.

Суд Австралії визнав ЗМІ відповідальними за коментарі користувачів під їх новиною в Facebook

Австралія - фото з відкритих джерел

Під час судового засідання розглядався позов трьох австралійських медіакомпаній. Вони стверджували, що не можуть нести відповідальність за коментарі, які користувачі соцмережі Facebook залишають під їх новинами або повідомленнями. Це було розгляд апеляції після прийняття рішення судом нижчої інстанції.

"Спроби позивачів уявити собі, як пасивних і безвольних жертв функціоналу Facebook видавалися неправдоподібними ... Тому суд прийняв рішення, що позивачі відповідальні за правові наслідки в цій ситуації", — пояснили в суді.

Також у Верховному суді додали, що рішення апеляційного суду було логічним, оскільки медіакомпанії самі розміщували такі новини в соціальній мережі, провокували і закликали користувачів залишати під ними коментарі того чи іншого характеру.

Ділан Уоллер подав позов проти трьох австралійських медіагігантів: Fairfax Media, Nationwide News і австралійського телеканалу новин. Уоллер стверджував, що через публікацію цих ЗМІ користувачі соціальних мереж писали в коментарях про якісь злочини, які він ніколи не робив. Це ж підтвердив його адвокат.

Нагадаємо, законопроєкт "Про медіа" можуть винести на голосування у Верховній Раді в середині або в кінці травня, заявив міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Чому цей законопроєкт так важливий? Які в ньому є підводні камені? Де грань між регуляцією ринку, про яку говорить Ткаченко, і наступом на свободу слова? Щоб розібратися в цих питаннях, "Коментарі" звернулися до експертів. "Даний законопроєкт впроваджується прозахідним лобі, а владі потрібен, щоб обмежити свободу ЗМІ в Україні" За словами експерта Українського інституту політики Валентина Гайдая, на перший погляд, законопроєкт про медіа несе суто благі цілі — уніфікувати українське законодавство в сегменті роботи і функціонування ЗМІ та адаптування його під західні стандарти. Це нібито захистить ЗМІ і журналістів і об'єднає нині існуючі 5 окремих законів, що стосуються медійних і друкованих ЗМІ, в один. Але якщо придивитися уважніше, можна зробити висновок, що не все так однозначно в цьому законопроєкт, відзначає експерт.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини