Головна Новини Світ Австралія та Океанія Світова кліматична криза: в Новій Зеландії оголосили надзвичайну ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Світова кліматична криза: в Новій Зеландії оголосили надзвичайну ситуацію

Нова Зеландія стала 33-ю країною, які визнали світову кліматичну кризу

2 грудня 2020, 09:32
Поділіться публікацією:

Вчені вже протягом декількох років фіксують зміни клімату Землі. Уряди багатьох країн стурбовані погіршенням погодних умов, стихійними лихами, проблемою глобального потепління. Так, парламент Нової Зеландії вирішив приєднається до 32 країн, які ввели у себе режим надзвичайної ситуації. Таке рішення уряд прийняв напередодні. Тепер в Новій Зеландії офіційно визнали існування кліматичної кризи.

Світова кліматична криза: в Новій Зеландії оголосили надзвичайну ситуацію

узбережжя Нової Зеландії

У відповідній ініціативі, підтриманої парламентаріями, сказано про "руйнівний вплив мінливої та вкрай несприятливої погоди — повеней, підйому рівня світового океану і природних пожеж — на Нову Зеландію і добробут новозеландців, на основні види промисловості, доступ до водних ресурсів та громадській охороні здоров'я".

Як повідомляв портал "Коментарі", компанія EarthSystemData Ltd разом з Центром досліджень зміни клімату Університету Східної Англії створила програму, яка може наочно продемонструвати, як зміниться клімат в кожному місті нашої планети через 80 років. Вона називається ESD Research, і її вже можна скачати в Google Play та Apple Store. Люди зможуть подивитися, що чекає їх рідне місто у 2100 році, якщо країни зможуть втілити в життя цілі Паризької угоди й глобальна температура не підніметься вище 2 ° C. Плюс, користувач також зможе побачити сценарій, який відбудеться, якщо досягти поставленого завдання все-таки не вдасться.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому розмови про екологію дратують людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини