Головна Новини Світ Австралія та Океанія У Нідерландах припиняють застосування COVID-вакцини AstraZeneca
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах припиняють застосування COVID-вакцини AstraZeneca

Особи, які вже зробили першу ін'єкцію та записалися на повторне щеплення AstraZeneca, будуть щеплені вакциною Pfizer.

4 листопада 2021, 03:15
Поділіться публікацією:

Нідерланди повністю припинили використання вакцини проти коронавірусу виробництва Oxford-AstraZeneca. Про це повідомила Нідерландська мовна асоціація (NOS). У середу, 3 листопада, міністр охорони здоров'я країни Уго де Йонге в листі до парламенту повідомив, що вакцина проти коронавірусу від AstraZeneca, що не закуповується з літа, більше не використовуватиметься для щеплення населення. За словами Де Йонге, останніми тижнями лише кілька людей записалися на щеплення препаратом AstraZeneca.

У Нідерландах припиняють застосування COVID-вакцини AstraZeneca

AstraZeneca (фото з відкритих джерел)

Особи, які вже зробили першу ін'єкцію та записалися на повторне щеплення AstraZeneca, будуть щеплені вакциною Pfizer. Таку рекомендацію Рада з охорони здоров'я видала влітку, що призвело до припинення закупівлі вакцини цього виробника. Спочатку уряд Нідерландів навпаки віддавав перевагу цій вакцині. Сприяло зокрема те, що для її зберігання не потрібні особливі умови, наприклад наднизькі температури для мРНК-вакцин Pfizer або Moderna. Потім країна відмовилася від щеплень цією вакциною осіб віком від 65 років, згодом і всіх людей молодших 60 років. Останнім часом вакциною AstraZeneca прищепили лише вікову групу 60-64 років.

Нагадаємо, глава МОЗ називає марш "антивакцинаторів", який пройшов сьогодні під стінами Верховної Ради і в урядовому кварталі, насмішкою над українськими медиками і тими українцями, які втратили близьких і рідних через коронавірусу. Як інформує видання "Коментарі", про це глава МОЗ заявив під час брифінгу. За словами Віктора Ляшка, люди, які зібралися сьогодні у Києві із закликами до держави перестати вимагати від українців вакцинуватися – це не про права та свободу, це про егоїзм, бо такими зборами люди просто насміхаються з медиків та сімей тисяч українців, які під час пандемії втратили своїх близьких Міністр додав, що як тільки противник вакцинації потрапляє в реанімацію, його сміливість кудись випаровується. Там само не діють підроблені ковід-сертифікати. Віктор Ляшко підкреслив, що дуже хотілося б, щоб люди усвідомили це саме зараз.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

ККК

4 листопада 2021, 07:03

Веры власти нет, по тому и не хотят вакцинироваться! Я жидовское зеленое чмо на хую вертел с его вакцинацией и карантином!


Новини