Головна Новини Світ Австралія та Океанія В Австралії встановлять чорну скриньку, яка «запише» момент кінця світу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії встановлять чорну скриньку, яка «запише» момент кінця світу

Усередині розміщать накопичувачі даних з інформацією про зміни клімату

7 грудня 2021, 02:56
Поділіться публікацією:

В Австралії встановлять чорну скриньку, яка "запише" момент кінця світу. Про це повідомляє міжнародна телекомпанія ABC. Об'єкт був створений фахівцями університету Тасманії.

В Австралії встановлять чорну скриньку, яка «запише» момент кінця світу

Австралія - фото з відкритих джерел

"Місія чорної скриньки Землі полягає в документальному записі всіх кроків, зроблених людством для наближення екологічної катастрофи, щоб майбутні жителі нашої планети, виявивши її через роки, змогли зрозуміти, що саме призвело до зникнення цивілізації", — йдеться у повідомленні вчених.

Конструкція зі сталевих листів завтовшки 7,62 см можна порівняти за розмірами з міським автобусом. Усередині розмістять накопичувачі даних з інформацією про зміни клімату, такі як рівень вуглекислого газу в атмосфері та середньорічна температура у різних регіонах планети, а зовні – сонячні панелі, що забезпечують ящик енергією. Будівництво чорної скриньки розпочнеться у середині 2022 року, але записи ведуться вже зараз. Очікується, що сховище заповниться інформацією протягом наступних 50 років, а до закінчення цього терміну автори проєкту шукатимуть рішення для збільшення його місткості.

Нагадаємо, про настання кінця світу у всьому світі говорять упродовж століть, але передбачення, на щастя, щоразу не збуваються. Дослідники з Центру астрофізики Манчестерського університету проаналізували велику кількість теорій, прорахували сотні моделей і дійшли висновку, що Землю загубить Сонце. Вчені вирішили, що метеорит, якщо він впаде, не зможе знищити Землю повністю, а ймовірність того, що на людство нападуть інопланетяни, дуже мала. Але Сонце — єдина зірка Сонячної системи — цілком може призвести до кінця світу, але трапиться це не раніше, ніж через 100 мільярдів років.

Експерти припускають, що через орбітальну нестабільність Земля може зіткнутися з Марсом, Венерою чи іншою планетою. У такому разі навряд чи людство матиме шанс на порятунок. Навіть якщо земляни колонізують Червону планету, за зіткнення загине все живе. Але ймовірність такої катастрофи становить лише 1%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини