Головна Новини Світ Австралія та Океанія Вчені Австралії знайшли технологію по перетворенню солоної води в питну
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені Австралії знайшли технологію по перетворенню солоної води в питну

Наукові співробітники зуміли витягти сіль з води за допомогою сонячної енергії і органічних матеріалів

16 серпня 2020, 13:54 comments2183
Поділіться публікацією:

Австралійські вчені придумали спосіб, як перетворити солону воду в питну без нагрівання або використання електроенергії, застосувавши тільки сонячні промені і метал-органічні каркасні структури. Про це повідомляє видання Nature Sustainability , привівши все дослідження.

Вчені Австралії знайшли технологію по перетворенню солоної води в питну

Ці матеріали мають пористу структуру (тобто мають у своїй структурі багато пустот) і може поглинати різні речовини, в тому числі гази.

Вчені помістили ці матеріали в солону воду і поставили на сонці. Через приблизно чотири хвилин структури поглинули іони солі і очистили воду. Така вода безпечна для людей. Кілограм матеріалу може за день очистити 139,5 літрів води.

Ісслеователі називають такий спосіб більш енергоефективним і екологічно чистим. Метал-органічні каркасні матеріали можна встановлювати на труби та інші водопровідні системи для виробництва питної води.

Однак поки вчені не говорять, коли їх технологію з очищення води можна буде масово використовувати.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що завдяки прогресу медицини, вчені зробили штучну людську печінку . Так, команда біологів взяла клітини шкіри людини і генетично модифікувала їх. Потім клітини імплантували в каркас печінки миші, очищеної від її власних клітин. Завдяки наявності каркаса, клітини сформували аналог людської печінки з кров'яними судинами. Саме цей факт відрізняє розробку вчених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини