Головна Новини Світ Австралія та Океанія Виверження вулкана біля берегів Тонгі зруйнувало ціле село: є загиблі
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана біля берегів Тонгі зруйнувало ціле село: є загиблі

Виверження вулкана та цунамі вже встигло забрати життя, як мінімум двох громадян

18 січня 2022, 15:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Виверження вулкана біля берегів Тонгі зруйнувало ціле село: є загиблі

Хвиля. Фото з відкритих джерел

Королівство Тонга постраждало від цунамі. Про це пише видання Reuters.

Днями (15 січня) біля берегів острівної держави Тонга сталося сильне виверження підводного вулкана. Внаслідок вулканічної активності та викликаним нею цунамі постраждали кілька окремих островів країни. Повідомляється, що про руйнування цілого населеного пункту.

За даними правоохоронних органів, наразі підтверджено два випадки загибелі людей. Проте, як зазначається у матеріалі, через відключення зв'язку по всій країні справжній масштаб жертв не зрозумілий досі.

Офіційні особи Тонгі сподіваються провести евакуацію громадян з ізольованої групи островів Хаапай та інших віддалених островів.

У мережі з'являються відео на яких зафільмовані наслідки виверження. 

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував, що українські полярники зафіксували дивовижне явище в Антарктиді. Вони побачили хвилю цунамі, яка дійшла до цих місць із Тихого океану. Їй довелося подолати майже вісім тисяч кілометрів. Цунамі утворилося внаслідок виверження вулкана. Докладніше про це читайте в нашій статті. 

Також сайт "Коментарі" писав про те, що відразу два найбільш смертоносні об'єкти у Всесвіті були виявлені за допомогою обладнання космічної обсерваторії американського відомства NASA. Ці небесні тіла знаходяться так близько одне до одного, що відносно скоро вони можуть зіткнутися і утворити надмасивну чорну дірку. Завдяки новим дослідженням, вчені можуть вивчити розвиток галактик та чорних дірок. Докладно про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини