Головна Новини Світ Австралія та Океанія Виверження вулкана біля берегів Тонгі зруйнувало два села: влада назвала кількість жертв (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана біля берегів Тонгі зруйнувало два села: влада назвала кількість жертв (ВІДЕО)

На острові Манго було зруйновано всі будинки, а на Фоноіфуа цілими залишилися лише дві будівлі

19 січня 2022, 14:30
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Острівна держава Тонга сильно постраждала від виверження підводного вулкана. Про це пише видання The Guardian.

Виверження вулкана біля берегів Тонгі зруйнувало два села: влада назвала кількість жертв (ВІДЕО)

Хвиля. Фото з відкритих джерел

Виверження вулкана Хунга Тонга-Хунга Хаапай, який розташований за 65 кілометрів від столиці Тонгі, призвів до утворення цунамі та руйнувань на островах.

Раніше інформація про наслідки стихії, що розбушувалася, була недоступна, оскільки через обрив основного підводного кабелю зв'язку стався збій. Дані про виверження отримували здебільшого від супутників і літаків.

Напередодні влада країни зробила заяву про жертви та руйнування внаслідок виверження вулкана. Як стало відомо, загинули щонайменше троє людей. У матеріалі зазначається, що кількість жертв може зрости, оскільки досі не встановлено зв'язку з кількома островами. Серед загиблих — двоє місцевих мешканців та одна британка, яка проживала в Тонзі.

На острові Манго з населенням 50 людей було зруйновано всі будинки, а на Фоноіфуа цілими залишилися лише дві будівлі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що через сильні дощі на Мадагаскарі утворилися повені та зсуви ґрунту. Негода вже встигла завдати серйозної шкоди столиці країни. Зруйновано деякі будинки та мости. У місцевій річці сильно піднявся рівень води. Через це було оголошено "червоний" рівень небезпеки.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що українські полярники зафіксували дивовижне природне явище в Антарктиді. Вони побачили, як хвиля цунамі з Тихого океану наблизилась до них. Зазначається, що навіть незважаючи на лід, хвиля досягла Антарктиди з висотою близько 60 сантиметрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини