Головна Новини Світ Беларусь Білорусь причетна до депортації українських дітей: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь причетна до депортації українських дітей: що про це відомо

Потенційний злочин Мінська може розслідувати МКС

9 жовтня 2024, 23:46
Поділіться публікацією:

Міжнародний кримінальний суд може розслідувати ймовірну участь Білорусі у депортації українських дітей, розповів речник суду Фаді ель Абдалла.

Білорусь причетна до депортації українських дітей: що про це відомо

Білорусь могла брати участь у вивезені дітей з України. Фото з відкритих джерел

Він зазначив, що таке розслідування можливе, попри те, що Білорусь не підписала Римський статут.

"Незалежно від того, чи дітей привезли в Росію, чи в інше місце, такі діяння можуть підпадати під юрисдикцію МКС, якщо саме викрадення хоча б частково було скоєно на території України", – сказав Фаді ель Абдалла.

Як відомо, наприкінці вересня правозахисники закликали МКС провести розслідування щодо Білорусі та Росії. За їхньою інформацією, сотні українських дітей були примусово вивезені до Білорусі під час повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відсутність реальних вироків за корупційні дії, спрямовані на уникнення мобілізації військовозобов'язаними, є загрозою для держави. "Ситуація з відсутністю жодного реального тюремного вироку щодо корупції в медико-соціальних експертних комісіях — це вирок самій державі. Ці справи мали стати показовим прикладом, що так робити не можна. Натомість стали прикладом, що так можна і потрібно робити, бо за це нічого не буде", — заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що якщо влада якнайшвидше не ухвалить кардинальні рішення, ситуація на лінії бойового зіткнення може стати катастрофічною для України, заявив колишній заступник секретаря РНБО, генерал Сергій Кривонос. "Нам потрібно зрозуміти, що тільки диво може врятувати на даному етапі Україну, якщо ми не зробимо реальних висновків із ситуації та не змінимо ставлення до того, що у нас є в країні", — наголосив генерал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини