Головна Новини Світ Беларусь Білорусь розпочала військові навчання біля кордонів Литви та Польщі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь розпочала військові навчання біля кордонів Литви та Польщі: деталі

Навчання проводяться на білоруському полігоні "Гозький" та у Гродненській області

7 серпня 2023, 15:44
Поділіться публікацією:

Білоруські війська розпочали військові навчання біля кордонів Литви та Польщі у понеділок, 7 серпня. Навчання проводяться на білоруському полігоні "Гозький" та в Гродненській області, які розташовані поряд із кордоном з Польщею та Литвою та Сувальським коридором. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на моніторингову групу "Беларускі Гаюн".

Білорусь розпочала військові навчання біля кордонів Литви та Польщі: деталі

Військові навчання Білорусі. Фото: з відкритих джерел

"Сьогодні МО РБ повідомило про початок командно-штабних навчань з 6-ю механізованою бригадою ЗС РБ (в/ч 05733, дислокується в Гродно). Повідомлялося, що навчання відбуватимуться на полігоні "Гожский" та ділянках місцевості в Гродненській області", — йдеться у повідомленні.

Як уточнюють у моніторинговій групі, Сувальський коридор — сухопутний "коридор" довжиною близько 100 км, який може з'єднати територію РБ з Калінінградською областю РФ.

Своєю чергою, полігон "Гожский" знаходиться в безпосередній близькості від кордону з Литвою та Польщею.

"Полігон був побудований ще в 1950-х роках. А 6-а механізована бригада (до 1992 року — 6-а танкова дивізія) дислокується в Гродно з 1980 року. Іншими словами, військові використовують полігон для проведення навчань уже не один десяток років", — уточнює "Гаюн".

У моніторинговій групі запевняють, що "немає жодного зв'язку між проведенням навчань із 6-ю механізованою бригадою та потенційною загрозою Сувальському коридору".

Водночас у Міноборони Білорусі розповіли, що "під час навчання будуть відпрацьовані питання управління підрозділами під час ведення бойових дій".

"Під час підготовки активно використовувався досвід так званої "СВО". А саме: широке застосування безпілотних літальних апаратів та тісна взаємодія танкових та мотострілкових підрозділів з підрозділами інших родів військ", — йдеться в повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому знову заговорили про можливість Білорусі вступити у війну – що відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/7207
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини