Головна Новини Світ Беларусь Білорусь відмовляється постачати електроенергію Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь відмовляється постачати електроенергію Україні

Листи від державної компанії-постачальника отримали українські партнери

9 листопада 2021, 08:53
Поділіться публікацією:

Білорусь відмовляється постачати електроенергію Україні

Експортувати електроенергію до України не будуть, фото з відкритих джерел

Українська сторона отримала лист від "Беленерго" з повідомленням про те, що комерційне постачання електричної енергії до нашої держави припиняється й укладання нових рамкових контрактів не передбачається. Про це пише DW.

Відповідний лист надіслав генеральний директор компанії "Беленерго" на адреси українських фірм-партнерів, які підписували контракти на постачання електроенергії в листопаді. Про це повідомила представниця експертної ради при Міністерстві енергетики Ольга Кошарна в Facebook та додала фото листа.

Раніше ми писали, що Білорусь поновила постачання електроенергії до українських електромереж й зобов'язувалася робити поставки протягом місяця. Політологи ж неоднозначно висловлювалися про таке рішення українського уряду.

Політолог Олеся Яхно вважає, що Україні треба переключитися на континентальну європейську мережу й синхронізувати електромережі з ЄС замість того, щоб по-старому купувати електроенергію в сусідніх країн. Навпаки мережу треба модернізувати та виходити на європейський рівень.

Як повідомляв портал "Коментарі", НАЕК "Енергоатом" викупила право на постачання в Україну 885 із 900 можливих мегават білоруської електроенергії. Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центру Разумкова переконаний, що до питання поновлення імпорту енергії від північного сусіда українців, схоже, підводили свідомо.

Експерт з питань енергетики Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп вважає, що в основі рішення про імпорт лежать малі запаси вугілля для теплових електростанцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини