Головна Новини Світ Беларусь Білорусь ввела збір за виїзд з країни транспортом: скільки платити на кордоні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь ввела збір за виїзд з країни транспортом: скільки платити на кордоні з Україною

Нововведення почнуть діяти з 1 червня

16 травня 2021, 00:20
Поділіться публікацією:

Влада Білорусі вирішила ввести місцевий збір за перетин кордону транспортними засобами. Про це повідомляє "УНІАН" з посиланням на сайт прикордонного комітету республіки.

Білорусь ввела збір за виїзд з країни транспортом: скільки платити на кордоні з Україною

Білорусь ввела збір за виїзд з країни транспортом - фото з відкритих джерел

Відзначається, що нововведення набуде чинності з 1 червня в Гомельській і Гродненській областях. Як відомо перша межує з Україною, друга — з Литвою і Польщею.

У Білорусі рішення пояснили заходами із боротьби з коронавірусною пандемією:

"На території Гомельської і Гродненської областей збір для транспортних засобів до п'яти тонн встановлений в розмірі однієї базової величини (29 рублів). Його сплата здійснюється водієм транспортного засобу в білоруських рублях до перетину або під час перетину кордону в пунктах пропуску", — йдеться в повідомленні.

До слова, станом на сьогодні, 29 білоруських рублів — це 317 гривень в перекладі на українську валюту.

Нагадаємо, що глава української держави Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає введення заборони на імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" це рішення і його наслідки (наприклад, подорожчання або дефіцит електроенергії). Член Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук пояснює, що це рішення президента не впливає на тарифи для населення. Так як імпорт електроенергії ніколи не впливав на збільшення тарифів для промисловості. Тепер для припинення імпорту відповідні рішення повинна прийняти Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), яка може їх і не прийняти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини