Головна Новини Світ Беларусь Білорусь залишиться без чемпіонату світу: нові спортивні санкції проти режиму Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь залишиться без чемпіонату світу: нові спортивні санкції проти режиму Лукашенка

Мінськ не прийматиме Чемпіонат світу зі спортивної ходьби в 2022 році

29 червня 2021, 17:43
Поділіться публікацією:

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій заявила про скасування проведення командного Чемпіонату світу зі спортивної ходьби 2022 року у Мінську. Відповідну заяву опубліковано на сайті організації.

Білорусь залишиться без чемпіонату світу: нові спортивні санкції проти режиму Лукашенка

Санкції проти Білорусі - фото з відкритих джерел

Причиною скасування проведення змагань в білоруській столиці називають невизначеність у дипломатичних відносинах.

"Всесвітня рада з легкої атлетики погодилася перенести командний Чемпіонат світу зі спортивної ходьби 2022 року, спочатку запланований у Мінську", — йдеться у повідомленні.

Наразі ведуться переговори з альтернативними містами-організаторами цього заходу. Оголосити нове місце проведення планують 28-29 липня.

В організації пояснили, що таке рішення було висунуто за результатами розгляду спеціального звіту, підготовленого комітетом за ризиками, в якому підкреслюється невизначеність у дипломатичних відносинах і обмеження на міжнародні поїздки в Білорусь.

Однак в асоціації легкоатлетичних федерацій підкреслили, що як і раніше довіряють місцевому оргкомітету та білоруській Федерації легкої атлетики.

Нагадаємо, що 16 червня посли країн Європейського Союзу (ЄС) схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі. Посли ЄС схвалили заборону на видачу віз і заморожування активів 78 осіб і 7 організацій, відповідальних за репресії в Білорусі.

Додамо, що Європейський парламент закликає відмовити Білорусі в фінансовій підтримці і радить державам відсторонити білорусів від участі в будь-яких міжнародних заходах, зокрема, в Олімпійських іграх у Токіо.

Також політики висловилися за оперативні економічні та секторальні заходи по ключових білоруських галузях, а саме сирій нафті і нафтових продуктах, виробництву сталі і сектору деревообробки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини