Головна Новини Світ Беларусь Білорусь заявила, що розгорнула на кордоні з Україною батальйон РСЗВ: що кажуть у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь заявила, що розгорнула на кордоні з Україною батальйон РСЗВ: що кажуть у США

В ISW пояснили, що Росія хоче збільшити свою військову присутність у Білорусі

29 червня 2024, 10:52
Поділіться публікацією:

Білорусь, яка по факту є союзником РФ у повномасштабній війні проти України, заявила, що розгорнула на кордоні з Україною батальйон реактивних систем залпового вогню "Полонез" через складну ситуацію. Це можуть бути спробами Росії збільшити свою військову присутність у Білорусі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Білорусь заявила, що розгорнула на кордоні з Україною батальйон РСЗВ: що кажуть у США

РСЗВ "Полонез". Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що Міністерство оборони Білорусі в п'ятницю, 28 червня, заявило про нібито розгортання РСЗВ "Полонез" на білорусько-українському кордоні у відповідь на "складну ситуацію" та в рамках раптової перевірки готовності.

Як зазначають експерти ISW, посилення активності у Білорусі може бути зусиллями Росії збільшити свою військову присутність у Білорусі, а також подальшу інтеграцію Білорусі у сприятливі для РФ рамки та діяльність ПВК "Вагнера" на території Білорусі.

Нагадаємо, у Білорусі 21 червня, розпочалася раптова перевірка готовності з'єднань та частин Збройних сил до виконання завдань за призначенням, що проходитиме у Гомельській та Брестській областях. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Республіки Білорусь.

У повідомленні йшлося, що в перевірку залучено військові частини та підрозділи оперативних командувань, сил спеціальних операцій, ракетних військ та артилерії, ВПС та військ ППО.

"На першому етапі перевірки будуть відпрацьовані питання оперативного заняття певних районів, їхньої інженерної підготовки, організації охорони та оборони, а також заступу на бойове чергування", — зазначили в Міноборони Білорусі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — режиму Лукашенка настав час задуматися: про яке майбутнє для Білорусі заявив Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини