Головна Новини Світ Беларусь Білоруса будуть судити за футболку - що там написано
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруса будуть судити за футболку - що там написано

Білоруського спортсмена можуть засудити до двох років за напис на футболці

29 травня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Білоруському велосипедисту Костянтину Семенову загрожує кримінальна відповідальність. Як повідомляє правозахисний центр "Весна", справу було відкрито за статтею 368 Кримінального кодексу (за образу президента).

Білоруса будуть судити за футболку - що там написано

Громадянина Білорусі судитимуть за напис на футболці - деталі. Фото: pikabu.ru

Костянтина Семенова затримали ще 16 травня в Мінську на Цнянському водосховищі перед змаганням Toure de Tsna. В повідомлені зазначається, що спортсмен одягнув футболку з написом "Диктаторові місце в пеклі". Також на одязі було зображено портрет людини, схожої на самопроголошеного президента Олександра Лукашенка

Спочатку Семенова заарештували на 15 діб за адміністративною статтею. Потім відкрили кримінальну справу. Нині білорусу загрожує до двох років позбавлення волі.

Окрім того, в цей день було затримано групу велосипедистів-учасників велосипедних перегонів MINSK FIXED GEAR. Спортсменів звинувачують в участі в несанкціонованому масовому заході. Чоловіки вигукували гасло "Живе Білорусь". Всіх активістів (близько 20 осіб) засудили на 10-15 діб.

Нагадаємо, що після ситуації з примусовою посадкою літака 23 травня в аеропорту "Мінськ" і затриманням опозиційного журналіста, котрий перебував на борту, між Білоруссю і країнами ЄС розгорається санкційна війна. Втягнута в неї і Україна, якій доводиться реагувати на ситуацію в руслі дій ЄС. У відповідь Білорусь ввела на 6 місяців режим індивідуального ліцензування для імпорту низки українських товарів, а також, вирішила припинити постачання бензину марки А-95. До чого все це може призвести і хто більше постраждає? Дізнавайтеся в матеріалі на сайті "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини